Bezorgdheid sobre Tsjernobyl: kerncentrale losgekoppeld van stroom, over maximaal 48 uur vallen dieselgeneratoren uit

Em Oekraïne fez ze zich zorgen sobre de kerncentrale van Tsjernobyl. Niet alleen duiken berichten op dat het personeel daar oververmoeid is, daarnaast is de kerncentrale losgekoppeld van het elektriciteitsnet en houdt dat gevaren in. Het nucleair atoomagentschap IAEA heeft zopas bevestigd dat er geen gevaar is voor de veiligheid. Maar dringende herstellingswerken zijn nodig. Quer mais de 48 uur vallen de dieselgeneratoren uit. Zou het tot een ongeval komen, zou ons land geen gevaar lopen, zeggen experts.

Guy Stevens, Thierry GoemanBron: BELGA

Het International Atoomagentschap (IAEA) waarschuwde er in de dinsdag op woensdag for dat de veiligheid van de centrale verslechterde omdat het personeel er al twee weken onafgebroken aan de slag is. Bovendien kan het IAEA enkel via e-mail met de kerncentrale comunicadores. De leiding zou ook em handen zijn van Russische militairen.

“De reactie van het IAEA is normal, maar ik kan meedelen dat de centrale onder control staat van het Russische leger en het Oekraïense militaire personeel, dat de veiligheid van het nucleaire en radioactieve van material op de site, garanderteksander derovi”, ze Russische NGO ANO Atominfo-Center aan het Russische persagentschap Tass.

Oevarov erkent wel dat het aflossen van het personeel é urgente. “Het reële problem in Tsjernobyl é dat het personeel niet kan worden afgelost. Dat is slecht nieuws, want vermoeide mensen maken sneller fouten.”

Losgekoppeld

Een bijkomende bezorgdheid kwam woensdagvoormiddag. De Oekraïense netbeheerder maakte e bekend dat de kerncentrale sinds de Russische inval afgesloten é van het stroomnet. Porta de beschietingen zou de elektriciteitsvoorziening beschadigd zijn geraakt. En dat is gevaarlijk, zo zegt Energoatom, want elektriciteit is nodig om de nucleaire markstoffen voldoende af te koelen.

READ  Mais de 260 infecções por omicron já foram detectadas na Dinamarca ...

Helaas zorgen de gevechten in de regio ervoor dat herstellingen onmogelijk zijn. Ele é dus niet duidelijk hoe zorgwekkend de situatie is.

Geen kritieke impacto

Maar intussen é er min de meer geruststellend nieuws. “Het uitvallen van de stroom in de kerncentrale van Tsjernobyl in Oekraïne heeft geen kritieke gevolgen voor de veiligheid”, zegt het nucleaire atoomagentschap IAEA aan de VN in een verklaring.

Het sust daarmee de gemoederen. Eerder teve de Oekraïense ministro van Buitenlandse Zaken Dmitro Koeleba aan de alarmbel getrokken. Koeleba waarschuwde voor mogelijke radioactieve straling als de koelsystemen niet meer zouden werken.

Maar volgens het IAEA “é voldoende koelwater beschikbaar”.

A função central pode ser feita no momento do gerador a diesel para o complexo máximo de 48 horas para chegar ao banheiro.

Dmitro Koeleba heeft nu opgeroepen tot een staakt-het-voren zodat er herstellingswerken uitgevoerd kunnen worden.

België loopt geen gevaar

O risco nuclear das situações no kerncentrale Tsjernobyl e no kerncentrale van Zaporizja é “niet onbestaand, maar klein”. Em het “onwaarschijnlijke geval” dat er em Tsjernobyl de Zaporizja een nucleair ongeval gebeurt, loopt België bovendien geen onmiddellijk gevaar. Dat zegt Geert Biermans, especialista em Federaal Agentschap para Nucleaire Controle (FANC), woensdag.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info