Bewoners van Spaanse gemeente verontwaardigd nadat toeristen eeuwenoude kerk bekladden met graffiti: “Dit is geen kunst, dit is een misdaad”

Spanje gaat gebukt onde de droogte, maar daardoor é de oeroude kerk van Plampalacios toegankelijk. De kerk werd in de 16de eeuw gebouwd en heeft aan de binnenkant afresco em muurschilderingen die goed bewarard zij gebleven. Meestal staat het oude bouwwerk volledig onde water door een waterreservoir, dat vlakbij werd gebouwd en ook het einde van de gemeente betekende. Nu é het kerkje een toristische trekpleister, al heeft dan ook zijn nadelen. Bewoners van omliggende dorpen ontdekten dat toeristen de gevel van de kerk com verf beklad hebben. “Isso é een misdaad, geen kunst”, klinkt het.

Bron: Arauto

Rafa García ontdekte de graffiti toen hij over de kerk vloog com um helicóptero e ging onmiddellijk de schade opmeten. “Gelukkig hebben ze de poort van de kerk niet kunnen forceren”, aldus de man die al vijftien jaar in de buurt van Plampalacios woont. “Het zou helemaal een ramp geweest zijn mochten ze de fresco’s hebben beschadigd. Maar dit é een misdaad. Ze hebben kostbaar erfgoed beschadigd.”

Uma mão de beelden van bewakingscamera’s in de buurt en getuigenissen van bewoners, é de Spaanse politie op zoek naar een groep toeristen die van het vandalisme verdacht worden. “Een viertal personen tussen de dertig en veertig jaar oud”, aldus de lokale media. De toeristen zouden het gebied al verlaten hebben, maar worden nu opgespoord door hun nummerplaat die werd gefilmd.

“Dit is een ramp”, verklaarde Enrique Puyo na mídia espanhola. De man é burgemeester van de nabijgelegen gemeente Aínsa-Sobrarbe, waarvan Plampalacios een deelgemeente é. “En wij mogen op draaien voor de kosten om alles schoon te maken.” Puyo heeft alvast klacht ingediend bij de Spaanse Guardia Civil.

READ  Um menino sobreviveu ao drama do teleférico na Itália depois de ser sequestrado para ir para Israel | No exterior

(pjv)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info