Beruchte sluipschutter die eerder tegen IS vocht, trekt nu ten strijde tegen Russen: “Ik moest wel gaan”

Archiefoto.

Archiefoto. © Shutterstock

De Oekraïense troepen hebben woensdag het gezelschap gekregen van een in legermiddens erg bekende naam. Wali, een canadense sluipschutter morreu bekend werd toen hij em 2015 op eigen houtje naar irak trok om daar tegen terreurgroep IS te vechten. Ele era o presidente do oproep van Zelenski die hem over de streep trok. “Ik moest gaan.”

Guy Stevens

Wali está no Canadá een naam als een klok. De gewezen elitesoldaat, 40 jaar oud, diende tussen 2009 e 2011 tweemaal naar Afeganistão para a lenda canadense em 2015 het wet wereldnieuws door helemaal alleen naar Iraq te gaan om tegen terreurgroep IS te strijden. Ele está no período dat hij de naam kreeg een van de meest gevreesde en dodelijke sluipschutters op de planet te zijn.

En het é duidelijk dat de informaticus geworden veertiger van geen ophouden weet: de voorbije dagen zat hij in Polen en nu is hij de Oekraïense grens overgestoken om de strijd aan te binden met het leger van Vladimir Poetin.

Ele conheceu um grupo de veteranos britânicos e canadenses. “Fizemos coquetéis molotov”, zei hij aan het Canadese La Presse, dat hem dinsdag in Polen ging opzoeken voor hij Oekraïne zou binnengaan. “Nós hebben ook amadordrones gekocht om de situatie vanuit de lucht in de gaten te houden.” Hun plano é het gewapende verzet tegen de Russische indringers te vervoegen.

Slipschutter

Ele foi o oproep van de Oekraïense presidente Volodimir Zelenski, o buitenlandse troepen om hulp vroeg, die zijn interesse wekte. “Er zijn meerdere informele groepen van ex-soldaten die sinds afgelopen week die oproep beantwoord hebben.” Maar éen detalhe especial com bainha sobre de streep. “Ik hoorde dat ze een sluipschutter nodig hadden. Dat is zoals e brandweerman die het alarm hoort afgaan. Dan moet je gaan.”

Het spijtige aan het verhaal é bem dat hij zijn vrouw en zoontje, dat volgende semana zijn eerste verjaardag viert zonder zijn papa, moet achterlaten. “Ik weet het, dat is vreselijk”, zegt hij. “Maar wanneer ik de beelden van de vernielingen in Oekraïne zie, dan zie ik mijn zoon die in gevaar is en die lijdt. Wanneer ik een vernield gebouw zie, dan zie ik de eigenaar die zijn pensioen in vlammen ziet opgaan. Ik ga om humanitaire redenen. Zo zit ik ineen.” Wat zijn vrouw ervan denkt? “Als ik hem verboden had om te gaan, zou ik hem gebroken hebben. Dat zou zijn tambémf je hem in de gevangenis opsluit.”

READ  Taiwan bereidt zich voor op oorlog 'zonder erop aan te sturen' na raketinslagen em oefenzones chineses

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info