Belgische fotograaf: “Kinderlevens hangen aan een zijden draadje no Afeganistão” | Buytenland

Veertien miljoen kinderen hebben voedselhulp nodig. Als die niet op tijd komt kan het for 1 miljoen kinderen definitief te laat zijn. Die verschrikkelijke boodschap laat de Belgische fotograaf Jim Huylebroek conheceu zijn werk ‘Kinderlevens aan een zijden draadje’ zien. Organizações humanitárias Save the Children apoiam a economia do Afeganistão weer op gang te helpen en bevriezing van financiële tegoeden ongedaan te maken.

Van kinderen die onder zeildoek wonen tot woestijngemeenschappen die putten graven en regenwater verzamelen. Huylebroek reisde conheceu Save the Children porta de porta droogte geteisterde vlaktes no meio do caminho de ijskoude van Kaboel. De beelden vertellen de verhalen van kinderen in hun strijd om te overleven. Gezinnen die onmogelijke beslissingen nemen over welk kind ze kunnen voeden en welk kind honger zal lijden. Baby’s die op weg naar medische behandeling sterven, moeders die alleen op een vuile vloer bevallen omdat ze het zich niet kunnen veroorloven om naar het ziekenhuis te reizen, en kinderen die opten zeeten zeeten eten.

“Noodhulp kan kinderen de winter door helpen, maar hulp alleen is niet genoeg. diretor de Save the Children no Afeganistão.

Van kinderen die onder zeildoek wonen tot woestijngemeenschappen die putten graven en regenwater verzamelen. Huylebroek reisde conheceu Save the Children porta de porta droogte geteisterde vlaktes no meio do caminho de ijskoude van Kaboel. © Jim Huylebroek / Salve as Crianças

Dodelijke combinatie

Conflict, klimaatverandering en de coronacrisis zijn samen een dodelijke combinatie voor kinderen. Maar nu verergert de economische ineenstorting van het land de crisis for kinderen nog dramatischer. Allerlei diensten die voorheen door de Afghaanse overheid werden uitgevoerd, zijn nu gestopt. Staatsziekenhuizen zijn gedwongen te sluiten, omdat ze het personeel niet kunnen betalen. Zwaar zieke kinderen kunnen vaak niet behandeld worden, omdat er simpelweg geen medicijnen zijn. Daar waar medicijnen wel beschikbaar zijn, zoals in privéklinieken, zijn ze te duur voor arme gezinnen.

READ  Vakbond Ryanair waarschuwt para “een moeilijke zomer” | Reizen

No norte do Afeganistão, wont Laalah*, een meisje van twaalf, conheceu haar moeder e vier broers e zussen em uma tenda, gebouwd conheceu zeildoek em de kelder van een half afgebouwd pand. “Ik hoop dat er in de toekomst scholen zijn. Ik wil naar school gaan, zou graag lerares of dokter willen worden. Ik wil dat we go leven, dat we go eten”, zegt Laalah. Haar veertigalek* vader vinden als arbeider en heeft soms geen andere keuze dan zijn zonen op pad te sturen om afval te zoeken om te verkopen of te verbranden om hun huis warm te houden. Ze gaan de straat op en verzamelen en verkopen blikjes zodat we eten of noodzakelijke schoolkosten kunnen betalen”, getuigt Maalek não.

Em Kaboel está o 12 jarige meisje Arzoo* de oudste van zeven kinderen. Haar vader kan al maanden niet werken. Moeder do Arzoo em jongste broertje zijn ziek. “Nu vader niet werkt, neemt hij geen eten mee naar huis. De ene dag hebben we een maaltijd, de andere dag alleen wat brood.” De hele inverno zijn de scholen gesloten en zijn de kinderen thuis.

“Elk van deze verhalen é een krachtige herinnering aan de grimmige realiteit voor gezinnen in het hele land, de dagelijkse strijd om de winter te overleven en de miljoenen jonge levens die op het spel staan. ze zo hard nodig hebben”, zegt de directeur van Salve as Crianças no Afeganistão nog.

Que dueto Save the Children?

Save the Children começa deze semana een fondsenwervende actie onder haar eigen doadores. No Afeganistão é de organisatie em 13 van de 34 províncias aanwezig met een aanzienlijk aantal stafleden. De organisatie é sinds 1976 aanwezig no Afeganistão met noodhulp (voedselhulp, winterkleding en brandstof), gezondheidszorg, onderwijs en kinderbescherming. No Afeganistão geeft de organisatie hulp in contanten. Dat helpt om te voorkomen dat gezinnen hun toevlucht nemen tot kinderarbeid en hun kinderen vroeg uithuwelijken.

READ  Nederlandse radiosector heeft zes jaar nodig om te herstellen van coronacrisis – RadioVisie

De Belgische fotograaf Jim Huylebroek (links) e seu parceiro Charlotte Bellis.
De Belgische fotograaf Jim Huylebroek (links) e seu parceiro Charlotte Bellis. © AP

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info