België werpt grenscontroles op tegen verboden ‘vrijheidskonvooi’

De eerste ‘vrijheidskonvooien’ trekken richting Parijs en zouden maandag em Brussel willen aankomen. Ze halen de mosterd bij de caminhoneiros canadenses. Brussel declarou de betoging en de federale politie zal voertuigen aan de Belgische grens controleren. ‘Wij verwachten blokkades com vrachtwagens.’

O ministro de Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), o ministro-presidente de Bruxelas Rudi Vervoort (PS) e o de burgemester de Bruxelas Philippe Close (PS) hebben samen besloten om het oprukkende ‘vrijheidskonvooi’ aan te pakken. Ze willen voorkomen dat Brussel pode fechar a porta do blokkeert demonstranten vanuit heel Europa. Ministro Verlinden coördineert de aanpak.

Concreet zal de federale politie gemotoriserde voertuigen die komen betogen in België aan de grens controleren. Em Bruxelas, zelf zal het verboden worden om met gemotoriserde voertuigen te betogen. ‘Na prática de politiezones van de hoofdstad com o hulp van de federale politie gemotoriserde voertuigen die naar de hoofdstad komen ondaks het verbod omleiden naar Parking C’, legt burgmeester Close uit.

Ook Gent disse que Vrijheidskonvooi op haar grondgebied. Er foi sprake van een proefrit zaterdag na cidade de Oost-Vlaamse. ‘Maar dat zal niet worden toegestaan, we willen de stad niet laten lamleggen’, além do gabinete de burgmeester Matthias De Clercq (Open VLD).

Gent vreesde para um efeito anzuig na het verbod op het Vrijheidskonvooi em Brussel. Het verbod op konvooien in Gent geldt van de nacht van vrijdag op zaterdag, ‘tot het wordt opgeheven’.

READ  Carrinha do bebé moeders morre coronavaccin kregen tijdens zwangerschap goed beschermd tegen ziekenhuisopname | Medisch

Inspiratie uit Ottowa

De voornaamste eis van het konvooi é het afschaffen van de coronamaatregelen. Net zoals também foi coronaproteste no Covid Safe Ticket (CST), em Frankrijk zelfs een vaccinatiepas, het meest tegen de borst. Verder kanten de demonstranten zich nog tegen enkele zaken die meer aan de bezorgdheden van de gele hesjes doen denken. Die eisen gaan sobre koopkracht en hoge marcastofprijzen. Net zoals Brussel, heeft Parijs de betoging verboden. Mogelijke sancties para wie verkeerswegen blokkeert zijn er: twee jaar cel, een boete van 4.500 euro e verlies van rijbewijs.

Franse media melden dat de Canadese vlag goed vertegenwoordigd está no de eerste konvooien. Ele é een verwijzing naar wat daar em hoofdstad Ottawa plaatsvindt. Daar bezetten misnoegde truckers al wekenlang de straten als verzet tegen de vaccinatieplicht for truckers die de grens over moeten. De felle betoging heeft zich corcéis meer ontpopt als het ‘ultieme coronaprotest’.

‘Nós zullen conhecemos veel zijn’

A primeira parada de konvooien é Parijs, maar ze zouden depois doorrijden naar Brussel, waar ze maandag willen aankomen. Em onze hoofdstad zouden konvooien uit heel Europa toestromen, ou vanuit Belgische steden, blijkt uit oproepen op sociale media. ‘Ik heb er geen zicht op hoeveel truckers er zullen zijn. Maar ze zullen conheceu veel zijn en uit heel veel landen komen. É uma língua estrangeira, é espanhola, é italiana … Eu tenho zelfs de todos os vijf vrachtwagens que vêm de Israel em Israel’, zegt defensor Carine Knapen de vzw Hands For Freedom. Knapen staat vooral bekend als een ativista tegen coronamaatregelen en als aanhangster van verschillende complottheorieën. Ze verleent logistieke ondersteuning voor het ‘vrijheidskonvooi’.

READ  Quando as ruas se transformam em rios turbulentos: imagens alucinatórias de tempestades na Sicília | No exterior

‘Er zit geen organisatie achter. Er zijn wel verschillende groeperingen van mensen uit verschillende landen die instaan ​​voor de coördinatie. Dat maakt dat wij weinig control hebben over water precies zal gebeuren. Die chauffeurs komen toe en wij proberen dat em goede banen te leiden. Nós hebben een route vastgelegd met ontmoetingsplaatsen, nós organizamos logies voor de truckers die ergens willen slapen of douchen, e nós sinalizamos waar ze kunnen eten, bebemos de bijstand kunnen krijgen. Massaal veel aanbiedingen stromen toe toe het hele land en Nederland van mensen die willen helpen. Er staan ​​nu nog een tweehonderdtal e-mails met aanbiedingen op me te wachten.’

‘Ik heb geen idee of er blokkades zullen komen. De chauffeurs beslissen dat zelf. Het gaat om een ​​vreedzaam protest, al vrezen we wel dat Antifa-ativista zich weer zullen mengen om rel te schoppen’, aldus Knapen. ‘Wij manifesteren nooit tegen iets, maar wel voor democratie, voor vrijheid en voor mensenrechten. Daar zijn mensen bij die tegen het CST, tegen het mondmasker of tegen de vaccinaties zijn. Maar dat é natuurlijk ook voor vrijheid.’

O advogado zegt dat de organisatie nog niet officieel op de hoogte é gesteld van het verbod. Ze denkt dat een aantal vrachtwagenchauffeurs – die al onderweg zijn – toch nog naar Brussel zullen afzakken. Ook vanuit eigen land ziet ze manifestanten, ongehinderd door grenscontroles, naar Brussel komen.

Auto-afogamento

De politie raadt aan om vanaf zondagmiddag Brussel met de waitn te vermijden. ‘Er é aberto via mídia social om vanuit verschillende Europese hoofdsteden af ​​te zakken naar Brussel om deel te nemen aan het Vrijheidskonvooi. Wij zien die berichten circuleren. Wij raden iedereen aan om het centrum van Brussel en de toegangswegen te vermijden vanaf zondagnamiddag. Recebemos todas as informações em tempo real via Twitter, incluindo Ilse Van De keere, wordvoerster van de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene.

READ  Vader van gezin dat symbool werd van Poetins gruwel deelt hun foto's: “Vergeef me”

‘Wij verwachten blokkades com vrachtwagens.’ Wij zijn uiteraard voorbereid, maar over de inzet van manschappen gaan wij niet comunicador.’


De Canadese vlag linkt de Europese konvooien conheceu de caminhoneiros em Ottawa.

Foto: REUTERS

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info