Behoud vruchtbaarheid na kanker? Vrouwen te weinig doorverwezen naar gynaecoloog – Radar

Van de jonge vrouwen conheceu kanker wordt maar de helft naar een gynaecoloog doorverwezen para een gesprek over de mogelijkheden tot het behoud van de vruchtbaarheid, bijvoorbeeld door het invriezen van eicellen. Dat conclui onderzoekster e promovenda Michelle van den Berg van het Radboudumc em Nijmegen.

Vrouwen kunnen onvruchtbaar worden door chemotherapie, realizando een operatie aan de voortplantingsorganen. Vaak kan een gynaecoloog voordat de kankerbehandeling start echter eicellen invriezen de eierstokken verplaatsen, waardoor de vruchtbaarheid gered kan worden.

‘Doodzonde dat patiënten er nog zo weinig op worden gewezen’

Dat de patiënten daar nog steeds zo weinig op worden gewezen, ook al gebeurt het vaker dan een aantal jaren geleden, is doodzonde, vindt de promovenda. ‘Ik laat in mijn proefschrift zien dat vrouwen die deze zorg wel krijgen, na hun herstel van kanker een hogere kwaliteit van leven hebben. Ook als ze niet kozen voor een behandeling om de vruchtbaarheid te behouden.’

‘Te weinig bewustzijn en kennis’

‘Het ontbreekt soms aan bewustzijn en kennis van dit onderwerp. Ele está bem een ​​kwestie van tijd, logistica en houding. Soms é goede informatie em een ​​ziekenhuis niet beschikbaar, de é onduidelijk wie veranwoordelijk is’, verklaart gynaecologe e copromotor Ina Beerendonk de situação.

Het Radboudumc heeft inmiddels een onlinekeuzehulp gemaakt, waarmee vrouwen op weg worden geholpen om een ​​keuze te maken.

Bron: ANP

READ  A gripe está piorando este ano: você precisa saber disso

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info