Azot-fabriek compleet verwoest, Lysychansk nieuw doelwit Rússia | NU

Een keer per dag geeft NU.nl je een overzicht van de situatie in Oekraïne. Met deze keer: de bekende Azot-fabriek em Severodonetsk é o melhor de todos, mas também de gouverneur van de Oost-Oekraïense regio Luhansk. En vereder lijkt het erop dat Rusland met de stad Lysychansk een nieuw doelwit heeft.

Een dag eerder las je in ons overzicht al dat in het Oost-Oekraïense Lysychansk vier burgerdoden waren gevallen door luchtaanvallen. Daar bleef het niet bij. Russische beschietingen hebben voor veel doden gezorgd, zo zeggen Oekraïense autoriten.

Lysychansk ligt in de buurt van Sevorodonetsk. Nu die Oost-Oekraïense stad bijna volledig in handen é de Rusland lijkt Lysychansk het volgende doelwit. Tussen de twee zustersteden stroomt de rivier de Donetsk em alle bruggen die daar ooit waren zijn verwoest.

Ook de belangrijkste snelweg naar Lysychansk é a porta bombardeada para cima e para baixo. De Russen schuiven zo langzaam op richting de buurstad van Sevorodonetsk, al geven ook zij toe dat ze die stad nog niet helemaal onder control hebben. O complexo de chemische fabriek Azot não está disponível em Oekraïne.

Een Oekraïense vrouw está em rede nadat tranen em de buurt van Lysychansk een escola é gebombardeerd.


Een Oekraïense vrouw está em rede nadat tranen em de buurt van Lysychansk een escola é gebombardeerd.

Een Oekraïense vrouw está em rede nadat tranen em de buurt van Lysychansk een escola é gebombardeerd.

Foto: AFP

Hambúrgueres Oekraïense schuilen op verwoest fabrieksterrein Azot

Op het terrein van die fabriek is niks meer over van de gebouwen die er ooit stonden. Rússia em Oekraïne zijn daar em fel gevecht.

Omdat Russische troepen inmiddels alle woonwijken van Severodonetsk zouden hebben veroverd, hebben de Oekraïense Strijders zich verzameld op het industrieterrein rond de fabriek. Onder het terrein van de Azot bevinden zich túneis em bunkers om te schuilen. De Russen beschieten de fabrieksgebouwen onde meer met raketten.

Het Russische leger zei eerder een humanitaire corredor te openen of burgers te evacueren, maar wel naar gebied dat in handen is van Rusland. Volgens de Russen heeft het Oekraïense leger die evacuatie verhinderd, door beschietingen te blijven uitvoeren. De gouverneur zegt dat er een completo staakt-het-voren nodig é para hambúrgueres terrein kunnen verlaten. Er zouden nog duizenden Oekraïners op het complex zijn, onde há hambúrgueres de veel.

De Verenigde Naties não há nenhuma situação em Oost-Oekraïne “extreem alarmrend”, vooral em torno de Severodonetsk. Em belegerde stad zou steeds minder toegang zijn tot schoon water, voedsel en elektriciteit.

O presidente britânico Johnson Verrast Zelensky conheceu Bezoek

Bij een onaangekondigd bezoek aan Kyiv heeft de Britse president Boris Johnson zijn Oekraïense collega Volodymyr Zelensky een groot militar trainingsprogramma belaofd.

Het Verenigd Koninkrijk wil duizenden nieuwe en bestaande Oekraïense soldten gaan opleiden, zodat ze het nog beter kunnemen opnemen tegen de Russen.

De Britse trainingsoperatie heeft volgens een regeringsverklaring de potentie om elke 120 dagen tot 10.000 soldten te trainen. Dit Britse programma zou ertoe moeten leiden dat de Oekraïners “hun inzet kunnen versnellen, hun strijdkrachten kunnen herbouwen e hun weerstand kunnen vergroten”. Mocht Oekraïne het aanbod accepteren, dan worden mogelijk ook westerse bondgenoten uitgenodigd om aan het programma del te nemen.

Conselhos: Oekraïne kandidaat EU-lid onder voorwaarden

De Europese Commissie advisorert Oekraïne kandidaat-lid te maken van de Europese Unie. Voorat het land deze status daadwerkelijk krijgt, moeten de 27 lidstaten er nog mee instemmen.

Daarna kan Oekraïne plaatsnemen in de wachtkamer van de EU. Oekraïne moet van de Commissie eerst nog stappen zetten op het gebied van de rechtsstaat, corruptiebestrijding en grondrechten voor er echt onderhandeld kan worden over toetreding.

Wopke Hoekstra positivo sobre kandidaat-lidmaatschap

Nederland staat in ieder geval achter het kandidaat-lidmaatschap van de EU voor Oekraïne.

O gabinete é positivo em relação aos avisos da Comissão Europeia da Oekraïne het kandidaat-lidmaatschap da UE toe te kennen. Ministro van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra noemde het voorstel vrijdag “in balans” e “een goede stap”.

De Oekraïense presidente Volodymyr Zelensky vroeg vier dagen na de Russische inval em Oekraïne het EU-lidmaatschap aan.

Nederland foi de afgelopen maanden terughoudend sobre de kwestie. O primeiro-ministro Mark Rutte e o ministro Hoekstra wilden net als Portugal e Dinamarca não foram feitos para todos os dias e até mesmo kandidaat-lidmaatschap e os avisos da Comissão afwachten. Nu dat positief is, is het wachten totdat alle EU-landen achter de aanvraag staan.

Oekraïne mag Songfestival toch niet organizadores

Het Eurovisie Songfestival wordt volgend jaar toch niet niet in Oekraïne georganiseerd. Normalmente, organizamos a edição de winnende land de eerstvolgende, maar Oekraïne kan door de orlog niet aan alle eisen voldoen. O organizador laat vrijdag em een ​​verklaring weten conheceu a BBC em gesprek te gaan, omdat Sam Ryder nomes het Verenigd Koninkrijk tweede werd.

READ  "NASA seleciona companhia espacial Elon Musk para uma missão tripulada à lua" | Ciência

De acordo com a União Europeia de Radiodifusão (EBU) valt te lezen dat er uitgebreid é gesproken com o Oekraïense omroep UA:PBC e onderzoek é gedaan naar de mogelijkheden. Daarna está lotado dat onmogelijk é om het Songfestival volgend jaar em Oekraïne te organiseren.


Oekraïne venceu no mei het Songfestival com overmacht.

Oekraïne venceu no mei het Songfestival com overmacht.

Foto: AFP

Oekraïne laat het er niet bij zitten en wil wél Songfestival organizador

O Oekraïense omroep UA:PBC é absolutamente perfeito para a mededeling dat ze volgend jaar het Eurovisie Songfestival não tem organizadores. O organizador de overkoepelende da União Europeia de Radiodifusão (EBU) vem com a vantagem do orlog niet veilig genoeg. Oekraïne ziet wel degelijk mogelijkheden en eist nieuwe onderhandelingen.

Volgens de omroep heeft EBU het besluit “zonder discussie” genoma. “Nós zijn ervan overtuigd dat we alle reden hebben om verdere onderhandelingen te voeren om tot een gezamenlijke oplossing te komen die alle partijen tevreden zal stellen.” .

“Nós hebben antwoorden en garanties gegeven over de veiligheidsnormen en mogelijke locaties for het evenement.” Do ministro de Cultuur Oleksandr Tkatsjenko, omroepbaas Tsjernotytski Mykola e oud-winnaars Ruslana (2004) e Kalush Orchestra-frontman Oleh Psiuk (2022) ele fez uma declaração de UA:PBC ondertekend.

UA:PBC vem dat een Songfestival in Oekraïne gezien de orlog een “sterk signaal” naar de weld is. “Nós eisen dat dit besluit wordt gewijzigd, omdat we denken dat we alle toezeggingen kunnen nakomen, zoals we ook herhaaldelijk hebben aangetoond aan de EBU.”

Poetin: ‘Alles wat het Westen deed heeft nul effect gehad op Russische economie’

De westerse sancties tegen Rússia hebben volgens presidente Vladimir Poetin geen enkel efeito gehad. “De economische blitzkrieg had vanaf het begin geen kans van slagen”, zei hij vrijdag no Fórum Econômico Internacional em São Petersburgo. “Wij zijn sterke mensen en kunnen elke uitdaging aan.”

Poetin noemde de sancties die westerse landen hebben opgelegd vanwege de Russische aanval op Oekraïne ‘krankzinnig’ en ‘niet doordacht’. Hij zei dat de strafmaatregelen ook de EU hard treffen en schatte de schade voor Europa op 400 miljard dollar (ruim 380 miljard euro).

Poetin stelt dat alle westerse sancties geen enkel effect op Rusland hebben gehad.


Poetin stelt dat alle westerse sancties geen enkel effect op Rusland hebben gehad.

Poetin stelt dat alle westerse sancties geen enkel effect op Rusland hebben gehad.

Foto: AFP

Poetin haalt schouders op sobre mogelijke UE-toetreding Oekraïne

Poetin zegt geen bezwaar te hebben tegen een eventuele toetreding van Oekraïne tot de Europese Unie. “We hebben er niets op tegen. Ele é geen militair blok. Ele é recht van elk land om zich aan te sluiten bij economische unies”, zei Poetin na afloop van die eerder genoemde toespraak em São Petersburgo,

READ  Crypto Fund Manager Grayscale Ultrapassa Maior Fundo Ouro do Mundo »Crypto Insiders

Rússia verzet zich al jaren tegen de pogingen van Oekraïne om zich aan te sluiten bij NAVO. Em um anel de invasão de Oekraïne em 24 de fevereiro, Poetin meermaals aan op garanties van de Verenigde Staten dat Oekraïne niet zou worden toegelaten tot het militaire bondgenootschap.

Maar ook de EU heeft militaire aspecten: lidstaten zijn verplicht elkaar te helpen in geval van een aanval. Eerder op de dag teve Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov nog gewezen op de “toegenomen defensiesamenwerking” binnen de unie. De mogelijke Oekraïense toetreding “vereist onze extra aandacht, omdat we ons allemaal bewust zijn van de intensivos de discussões na Europa sobre o componente de defesa da UE”, zei hij.

Poetin maakt zich daar blijkbaar minder druk om. Wel vroeg hij zich af of het verstandig is voor de EU om Oekraïne toe te laten treden. Het land heeft volgens de Russische president enormes subsídios não dirão outros wellicht liderados pela UE, mas não serão recebidos.

Ook zei Poetin te verwachten dat de betrekkingen tussen Rusland en Oekraïne zullen normaliseren nada de “speciale militaire operatie” – Ruslands eufemisme voor de orlog in Oekraïne – está disponível. “Vroeg of laat zal de situatie weer normal worden”, também Poetin.

Luchtbeelden van een verwoest gebouw em Lysychansk, het nieuwe doelwit van Rusland.


Luchtbeelden van een verwoest gebouw em Lysychansk, het nieuwe doelwit van Rusland.

Luchtbeelden van een verwoest gebouw em Lysychansk, het nieuwe doelwit van Rusland.

Foto: AFP

O presidente americano Biden weet nog steeds niet waar vermiste Amerikanen zijn

En tot slot é de Amerikaanse presidente Joe Biden vrijdag bijgepraat sobre Amerikanen morrer em Oekraïne vermist zijn. Hij weet nog corcéis niet waar zij zijn. Hij herhaalde dat landgenoten niet naar Oekraïne moeten afreizen.

Het gaat om zeker drie Amerikanen. Twee van hen zijn volgens hun familie waarschijnlijk no oosten van Oekraïne gevangengenomen door het Russische leger. De 39 anos, Alexander Drueke e Andy Tai Huynh (27) também estão na história americana.

Russische media hebben vrijdag beeldmateriaal getoond waarop Drueke en Huynh te zien zijn em Russische gevangenschap. Eu vi o krant Izvestia e um videoclipe de uma entrevista com Huynh. Het RT-kanaal plaatste een photo by een man die werd geïdentificeerd als Drueke.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info