Astronomen ontdekken hete gasbel bij het superzware zwarte gat van de Melkweg

Stilstaand pode ver o superzware zwarte gat Sagittarius A*, zoals gezien door of Event Horizon Collaboration (EHT), com uma ilustração da forma de modelação de ALMA-gegevens de hot spot para voar em zijn baan rond het gat zwar.Stilstaand pode ver o superzware zwarte gat Sagittarius A*, zoals gezien door of Event Horizon Collaboration (EHT), com uma ilustração da forma de modelação de ALMA-gegevens de hot spot para voar em zijn baan rond het gat zwar.


Foto: Colaboração EHT, ESO/M. Kornmesser (Agradecimentos: M. Wielgus)

Conhecido no Atacama Large Millimeter/submillimeter Array (ALMA) tem os astrônomos encontrados em um ‘hot spot’ do Sagitário A* draait, o zwarte gat no centro de Melkwegstelsel. Deze ontdekking geeft ons meer inzicht in de raadselachtige en dynamische omgeving van dit superzware zwarte gat. ‘Nós denken dat we hier een hete gasbel zien die in een baan ter grootte van de omloopbaan van de planet Mercurius om Sagittarius A* cirkelt, en in slechts ongeveer zeventig minuten een volledige omloop maakt.

Dat betekent dat hij conheceu ongeveer dertig procent van de lichtsnelheid beweegt – een verbluffende snelheid!’, também Maciek Wielgus van het Max-Planck-Institut für Radioastronomie em Bonn, Holanda, o resultado foi onde pub nderzoek Astrod . De waarnemingen zijn tijdens een campagne van de Event Horizon Telescope (EHT) Collaboration, bedoeld om zwarte gaten in beeld te brengen, gedaan conheceu o radiotelescoop ALMA nos Andes chilenos, o mede-eigendom é van de Europese Zuidelchke (ESOrenwadelijke). Em abril de 2017 koppelde de EHT weldwijd acht bestaande radiotelescopen, waaronder ALMA, aan elkaar, o que resultou no recente gepresenteerde eerste opname die ooit van Sagittarius A* é gemaakt. Om de EHT-gegevens te kalibreren, gebruikten Wielgus en zijn collega’s, a tampa zijn van de EHT Collaboration, ALMA-gegevens die gelijktijdig com EHT-waarnemingen van Sagittarius A* werden verkregen. Tot verrassing van het team zaten er in de ALMA-metingen meer aanwijzingen over the aard van het zwarte gat verstopt.

READ  Revisão: OnePlus Nord CE 2 Lite. Smartphone por 299 euros, com een ​​uitstekende accuwerktijd

Todos os dias de waarnemingen gedaan kort nadat e een uitbarsting de röntgenenergie foi feito de vanit no centro de ons sterrenstelsel, o werd opgemerkt door NASA-ruimtetelescoop Chandra. Zulke uitbarstingen, die ook eerder al zijn waargenomen met röntgen- en infraroodtelescopen, worden in verbo gebracht met zogeheten ‘hotspots’: hete gasbellen die met hoge snelheid dicht om het zwarte gat cirke. «Wat echt nieuw en interessant is, is dat zulke vlammen tot nu toe alleen duidelijk te zien waren in röntgen- en infraroodwaarnemingen van Sagittarius A*. Hier zien we voor het eerst een zeer sterke aanwijzing dat ronddraaiende hotspots ook op radiogolflengten waarneembaar zijn, ‘ zegt Wielgus, die tevens verbonden is aan het Nicolaus Coert Centrum in Astronomisch (HarvardV van het Nicolaus Copernicus Centrum in Black Astronomisch).

‘Misschien zijn deze op infrarood-golflengten waargenomen hotspots een manifestatie van één en hetzelfde natuurkundige verschijnsel: als infrarood stralende hotspots afkoelen, worden ze vanzelf doorten engzichtMAarl’al, die ze promovendus aan de Radboud Universiteit bij dit onderzoek petrokken was, daar aan toe. Al geruime tijd bestond het vermoeden dat de uitbarstingen het gevolg zijn van magnetische interacties in het zeer hete gas dat in een baan rond Sagittarius A* draait, en de nieuwe bevindingen bevestigen dit. ‘Nós hebben nu sterke aanwijzingen gevonden voor een magnetische oorsprong van deze uitbarstingen en onze waarnemingen geven ons een indicatie van de geometrie van het process. De nieuwe gegevens zijn uiterst nuttig por het opbouwen van een theoretische interpretatie van deze gebeurtenissen,’ zegt medeauteur Monika Mościbrodzka van de Radboud Universiteit.

Com o ALMA, você conhece astrônomos de geopolarização de satélites de Sagitário A * onde, as palavras podem ser geradas no campo magnético do zwarte gat blot te leggen. Em combinação com a teoria do modelo heeft het team deze waarnemingen gebruikt om meer te weten the komen over de vorming van de hotspot e de omgeving waarin deze is ingebed, with inbegrip van het magnetische veld rond Sagittarius A*. Hun onderzoek legt sterkere grenzen op aan de vorm van dit magnetische veld dan eerdere waarnemingen en helpt astrónomo de aard van ons zwarte gat en zijn omgeving te ontraadselen. A detecção foi feita por meio da detecção do instrumento GRAVITY do Very Large Telescope (VLT) do ESO, que está em condições de infra-estrutura. De gegevens van GRAVITY en ALMA sugiram ao lado dat de uitbarstingen plaatsvinden em een ​​samenballing van gas die com ongeveer dertig procent van de lichtsnelheid com de klok mee om het zwarte gat draait, waarbij de omj de omjop ziploopbaan j

READ  A Epic Games Store inclui cinco novos aplicativos para PC - IT Pro - Notícias

‘In toekomst zouden we in staat moeten zijn om de hotspots door middel van gecoördineerde waarnemingen met zowel GRAVITY als ALMA op verschillende frequenties te volgen – também deze onderneming slaagt zot van daepa de on data bejech Melkwegcentrum, ‘zegt Ivan Marti-Vidal van de Universiteit van València in Spanje, mede-auteur van het onderzoek. O time hoopt de rondcirkelende samenballing van gas ook rechtstreeks te kunnen waarnemen met de EHT, om zo steeds dichter bij het zwarte gat te komen en er meer over te leren. ‘Hopelijk kunnen nós abrimos dag conheceu een gerust hart zeggen dat nós ‘weten’ wat zich em Sagitário A* afspeelt,’ besluit Wielgus.

Bron: ESO

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info