Astronauten voorbereiden op de mentale en emoções uitdagingen van de verre ruimte

Maar de zwevende vrijheid die het gebrek aan aantrekkelijkheid biedt, introduzir ook een aantal beperkingen als het gaat om het menselijk lichaam en de geest.

Korte reizen naar de ruimte zijn getransformeerd van de vroege Mercury- en Apollo-missies tot verblijven de zes maanden of langer aan boord of the internacionale ruimtestation. O laboratório de condução foi aperfeiçoado para os wetenschappers die probeerden te begrijpen wat er werkelijk gebeurt with elk aspect van het menselijk lichaam in de ruimteomgeving – straling, zwaartekracht, alles.

“Wat heb je het meest gemist aan de aarde toen je een jaar weg was?” vroeg Mason Kelly.

‘Het weer natuurlijk. Regen, zon, vento — zei Kelly. ‘En dan mis ik de mensen… die belangrijk voor je zijn, weet je, en voor je familie en vrienden.’

Terwijl NASA van plan é om mensen naar de maan terug te uiteindelijk op Mars te landen via het Artemis-programma, is er een groeiende belangstelling para het begrijpen van de effecten die kunnen optreden van door langim derig verre reizen

De grote vraag die sommige wetenschappers hebben gesteld, é de mensen mental e emocional voorbereid zijn op zo’n grote sprong. Kortom: hoe gaan we ermee om?

zoekdetector

uma Estúdio 2021 Hij liet deelnemers ongeveer twee maanden em een ​​gesimuleerde gewichtloosheid leven door in een special bed te rusten met hun hoofd in een hoek van 6 graden naar beneden gekanteld. De canteling zorgt voor een verticale verschuiving van de lichaamsvloeistoffen die astronauten ervaren zonder zwaartekracht.

Deelnemers werden regelmatig gevraagd om cognitieve tests uit the waren ontworpen for astronauten, met betrekking tot geheugen, het nemen van risico’s, emotiherkenning en ruimtelijke oriëntatie.

De onderzoekers wilden teste de het proberen van kunstmatige zwaartekracht gedurende 30 minutes by day, em éen keer of in periodes van vijf minuten, negatieve effecten kon voorkomen. Terwijl estudados eelnemers een aanvankelijke cognitieve achteruitgang op hun tests ervoeren, estabilizar het en duurde het 60 dagen.

READ  Você já recebeu 36 meses do Xbox Game Pass Ultimate por 99 euros (fevereiro de 2022)

Maar de snelheid waarmee ze gevoelens identificeerden, verslechterde over het algemeen. Tijdens de tests zagen ze gezichtsuitdrukkingen eerder als boos dan als blij of neutral.

“Astronauten op lange ruimtemissies, net als de onderzoeksdeelnemers, zullen lange perioden in microzwaartekracht doorbrengen, beperkt tot een kleine ruimte met een paar andere astronauten”, zei studieauteur astronauten, zei studieauteur Matthias de Péléan de Psyc Medische faculdade.

“Het vermogen van astronauten om elkaars sentimentele uitdrukkingen correto te ‘lezen’ zal van het grootste belang zijn para effectief teamwerk en missiesucces. Onze resultaten suggereren dat hun vermogen om dit te doen in de loop van de tijd kan worden beïnvloed.”

Em het onderzoek foi het niet duidelijk de deze zwakte te wijten foi um de gesimuleerde hypozwaartekracht de opsluiting en isolatie die de deelnemers 60 dagen ervoeren.

Een aparte estude 2021, gepubliceerd em Espaço Actaontwikkelde hij een checklist para geestelijke gezondheid op base van de stressoren waarmee astronauten worden geconfronteerd – o ook wordt gedeeld door degenen die maandenlang op onderzoeksstations op Antarctica doorbrengen.

Deze twee extreme omgevingen – de ruimte en the rand van de wereld – creëren een gebrek aan privacy, veranderde cycli van licht en duisternis, opsluiting, isolement, en tonnigheiid en langdurige scheiding van family en vrienden.

Candice Alfano, hoogleraar psychologie aan of Universiteit van Houston e haar team ontwierpen de checklist também een ​​zelfrapportage manier om deze veranderingen in de geestelijke gezondheid bij te houden. De grootste verandering die mensen em de twee Antarctische estações combinadas, foi een afname van positieve gevoelens van het begin tot het einde van het verblijf van negen maanden zonder “rebound” -effect, zelfs als ze zichden.

READ  O desenvolvedor do Splitgate quer ser o próximo jogo de motim

Deelnemers gebruikten ook minder effectieve strategieën om positieve emoties te bevorderen.

“Interventions en tegenmaatregelen die gericht zijn op het bevorderen van positieve emoties kunnen daarom van cruciaal belang zijn om psychologische risico’s in extreme onstandigheden te verminderen,” zei Alfano.

Ontdekkingsreizigers beschermen als ze niet thuis zijn

Astronauten helpen gezond en gezond te blijven tijdens hun avontuur weg van huis is een belangrijk doel Onderzoeksprogramma voor mensen da NASA. No heeft verleden het programma tegenmaatregelen ontwikkeld om astronauten te helpen spier-en botverlies tegen te gaan, zoals dagelijkse ofefeningen op het ruimtestation.

Onderzoekers bestuderen actif het idee hoe doelgericht werk missiebemanningen bij elkaar kan brengen. Als astronauten werken Als team, no ruimtestação do in een Mars-simulator omgeving op aarde, hun medewerking aan een gemeenschappelijk doel.

En als ze klaar zijn met werken, kunnen ze samen tijd doorbrengen met het kijken van movies of genieten van leuke activiteiten om gevoelens van isolement tegen te gaan.

Een missie naar Mars, a maioria de jaren kan duren, afhankelijk van het ontwerp van het ruimtevaartuig, kan echter leiden tot een gevoel van entonigheiid en opsluiting. E o contato frequente com o Controle da Missão e o aarde zal turbulenter worden naarmate we greenr van de aarde verwijderd zijn.

Astronauten vieren recordbrekende Chileense oogst in de ruimte met taco night

“We moeten ervoor zorgen dat ween soort individueel protocol hebben en dingen die de bemanning moet doen”, Zei Alexandra Whitmer, een elementwetenschapper bij het Human Research Program, tijdens een entrevista à CNN em 2021. personen te begrijpen die op deze missie zullen zijn .”

Terwijl sommige bemanningsleden opwinding en voldoening kunnen brengen door aan wetenschappelijke experimenten te werken, moeten anderen misschien aan andere take sleutelen. Vorige zoekopdracht is al geselecteerd Belangrijkste functies die nodig kunnen zijn in een deep space-verkennerzoals zelfredzaamheid en problememoplossing.

Uma vez que a palavra-chave é usada no ruimtestation é hoe voedsel – en het verbuwen van gewassen – mais ela vai ser bemanning verhoogt en tegelijkertijd een zeer belangrijke tastbare verbbinding com thuis behoud.

vermijd & # 39;  tijdafwijking & # 39;  Leven in de ruimte kan astronauten helpen gedijen op Mars
Ele é niet verrassend dat Voedsel in de ruimte moet een veilige en stable voedingsbron zijn En het smaakt nog corcéis foram. Maar het actif kweken van groenten foi een loende en heerlijke ervaring voor eerdere bemanningen op het ruimtestation.
De astronauten rapporteerden hoe trouw de verzorging van groene bladplanten, radijzen en uitbroeden Pimenta En kijken hoe de planten gedijen, wat uiteindelijk resulteert in de productie van een eetbare overvloed.

HRP-wetenschappers vroegen zich af de dit gevoel van zelfgenoegzaamheid nog een stap verder zou kunnen gaan. Wanneer astronauten zijn als Scott Kelly, de Christina Koch, não tem nada de ruim tevluchten op aarde teruggekeerd en hebben het erover gehad dat ze niet konden wachten om de regen of de golven van de oceaan weer te voelen.

Begeleide beelden en virtual reality-mogelijkheden kunnen een noodzakelijk onderdeel zijn van toekomstige deep space-vluchten om astronauten te herinneren aan hun zintuiglijke verbinding met”blauw marmerZelfs também je uit het zicht krimpt.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info