Arbeidsdeal bezorgt De Croo gênant aplausos

Abra o VLD em CD&V e een snelle integrale uitvoering de arbeidsdeal, maar krijgen dearvoor enkel aplausos de opositores N-VA. Dat é gênant para o premier de Croo.

“U heeft een meerderheid, alleen is het niet de uwe.” N-VA-fractieleider Peter De Roover gooide donderdag tijdens het kamerdebat nog wat extra zout in the wonde nadat bleek dat binnen Vivaldi niet iedereen até mesmo entusiasta de arbeidsdeal wil uitvoeren. Die ligt sinds dinsdag terug op het bord van de federale regering nadat vakbonden en werkgevers een compleet verdeeld advies afeverden. Daarin Speelt de klassieke tegenstelling: de vakbonden vinden dat de werknemers onvoldoende bescherming krijgen en de werkgevers dat de bedrijven com o veel extra kosten en administratieve lasten opgezadeld worden.

Tokkelen para smartphone

Abra o VLD verwacht dat de arbeidsdeal snel integraal wordt uitgevoerd. ‘Er is een mooi pakket maatregelen afgesloten. Voldoende mensen die werken, é de beste garantie voor de sociale zekerheid. Ik kan mij niet inbeelden dat wie social voelend is, dit niet wil uitvoeren’, zei Kamerlid e Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert (Open VLD). Een sneer naar de PS, Waar of Minister van Werk, Pierre-Yves Dermagne, all liet verstaan ​​​​de arbeidsdeal toch nog wat te willen aanpassen. Hem aplausos de vanaf de liberale banken, CD&V e (com ironia) por oposição a N-VA. De socialisten en groenen keken for zich uit of tokkelden wat op hun smartphone, maar applaus kwam er niet. Cenário Hetzelfde lançado com Nathalie Muylle para CD&V e bijna identieke boodschap bracht.

Langverwachte arbeidsdeal blijft Vivaldi kwellen.

‘Staat u aan de kant van uw voorzitter Lachaert of van de PS?’, vroeg De Roover e também um premier Alexander De Croo (Open VLD). ‘Over de arbeidsdeal zal gestemd worden voor het zomerreces, rekening houdend met de commentaren van de Raad van State en de sociale partners’, zei De Croo, waarmee hij minstens laat uitschijnen dat aan de deal nog word gemorreld. Als premier moet hij de kerk em het midden houden. Ondertussen precisa de voorzitter Lachaert em Vila Política nog eens wat hij bedoelde conheceu zijn tussenkomst em de Kamer. ‘De arbeidsdeal uitvoeren is de enige optie’, zei hij. ‘Een woord é touch een woord? Ik ga ervan uit dat de PS-collega’s goed weten dat afspraken zijn gemaakt. Anders é er een huizenhog vertrouwensprobleem.

READ  Tailândia abre suas fronteiras para turistas de 63 países, incluindo a Bélgica | No exterior

De acordo com o gosto do liberal sobre o que o PS nu precies conheceu o plano de van arbeidsdeal é. Ele é um ministro van Werk, Pierre-Yves Dermange, que opinou sobre o governo e o governo em que se encontra em seu parlamento. ‘Het zou toch cru zijn om een ​​advies te vragen en er dan helemaal niets mee te doen’, luidt het op het kabinet-Dermagne. Daar wordt aan toegevoegd dat het niet de bedoeling is om ‘het evenwicht van de tekst te verstoren’. Maar het volstaat om één kaart uit het kaartenhuisje te trekken om het helemaal te laten instorten.

Steun de Miljarden euro

Abra o VLD com a conversão em PS op een diptepunt na persconferentie van de partij afgelopen manandag. De Franstalige socialisten legden toen miljarden euro’s steun voor de middenklasse op tafel. Você quer saber sobre o debate sobre o premier De Croo em todos os anos que ouviram mais de um novo koopkrachtpakket com conselhos de um especialista em engenharia. Vooral de aanwezigheid do vice-premier e do ministro da Werk Dermagne op die perconferentie wekte wrevel. Vivaldi heeft leren leven com erg mondige partijvoorzitters as rondas de regering zweven com verregaande voorstellen om hun partij op de kaart te zetten. Porta de aanwezigheid de Dermagne maakt de PS duidelijk dat het hen menens is.

Het schouwspel in de Kamer maakte nog eens duidelijk dat Vivaldi dringend nood heeft aan een tweede adem, een nieuw groot akkoord. Dat besef left ook bij De Croo zelf. Hij zou broeden op een race akkoord tegen het zomerreces, waarbij de grote lijnen van de begroting voor volgend jaar worden afgeklopt en knopen worden doorgehakt in grote dossiers als veiligheid, extraen investen groene Nog twee jaar stilstand é niet houdbaar.

READ  Biden em um ano Biden: "Um ano de desafios, mas também grandes avanços"

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info