Apenpokken em Amsterdã: dit weten we nu | NU

Uma vez que aanzienlijk deel van de Nederlandse besmettingen com apenpokken vindt plaats em Amsterdam. Wat betekent dat, kan je je ergens laten testen of vacinaren, en kunnen grote evenementen zoals de Pride wel doorgaan? Dit é wat je moet weten.

Hoe verloopt een besmetting com o apenpokkenvirus?

De eerste aanwijzingen van een besmetting zijn onder meer koorts, hoofdpijn, rillingen en moeheid. Een aantal dagen daarna volgt uitslag met blaasjes, meestal eerst in het gezicht e dan naar de rest van het lichaam. De blaasjes worden op een gegeven moment korstjes, zoals op een wondje.

Op het moment dat de blaasjes verschijnen, ben je besmettelijk voor anderen. De GGD vraagt ​​​​je vanaf dat moment in quarantaine te gaan. Wanneer de klachten voorbij zijn en alle korstjes van de huid zijn afgevallen, mag je uit quarantaine.

De ziekte verloopt bij het grootste deel van de patiënten suave. Na twee tot vier weken zijn de meesten volledig hersteld.

Vinden er in Amsterdam veel besmettingen plaats?

O RIVM é conhecido por todas as informações sobre as pessoas mais bonitas, mas ele é zeker dat een groot deel van de besmettingen in de hoofdstad plaatsvindt. A partir de 24 de junho de 2019, a estação Shula Rijxman chegou à data de nascimento no momento 141, em Amsterdam waren vastgesteld. No calcanhar Nederland stand de teller toen op 211 getelde besmettingen. Daarmee foi Amsterdam para twee derde van alle Nederlandse besmettingen die op dat moment bekend waren.

Esse momento é aberto em 352 homens, incluindo o RIVM. Zo’n 200 daarvan zijn Amsterdamse besmettingen. Het van de besmettingen dat hier plaatsvindt, wordt kleiner – een aanwijzing dat het virus ook buiten de stad voet aan de grond krijgt. Vandaag, donderdag 7 juli, zal er een nieuwe update worden gigeven over het antal getelde besmettingen.

READ  Iniciativa de Osteoartrite beschrijft heterogeniteit van handartrose

Kan ik het ook krijgen?

Iedereen kan melhor raken com o apenpokkenvirus. Maar hoewel het aantal besmettingen stijgt, gaat dat in een veel lager tempo als bijvoorbeeld tijdens de coronapandemie. “Het gaat hier duidelijk niet om een ​​exponentiële groei, waar bij corona wel sprake van was”, schreef wethouder Rijxman daarover aan de gemeenteraad eind juni. Het RIVM zegt ook dat de verspreiding niet vergelijkbaar is met corona..

Agradando-se de meestal plaats através de intenso contato físico, waaronder seks. Apenpokken é echter géén seksueel overdraagbare aandoening. No momento, você pode ver o vírus zich vooral onde mannen die wisselende seksuele contacten hebben met andere mannen.

É een vacina?

Sim Het vacinas Imvanex em bestaat, net als sommige coronavaccins, uit twee doses. Na de eerste dosis volgt na 28 dagen de tweede dosis. En net als bij corona ben je dan niet direct optimaal beschermd: dat duurt dan nog zo’n 14 dagen.

Wordt er em Amsterdam op dit moment gevaccineerd?

Ja, maar nog niet iedereen kan het vaccin krijgen. Dat zit zo: als er een besmetting is vastgesteld, voert de GGD een zogeheten bron- en contactnderzoek uit. Hierbij wordt gekeken com wie de besmette persoon allemaal in contact is geweest. Behalve seksuele contacten zijn dat bijvoorbeeld huisgenoten, de zorgmedewerkers die dicht bij de persoon in de buurt zijn geweest. Deze mensen wordt verteld dat ze het risico lopen om besmet te zijn met apenpokken. Ze krijgen dan ook het vacina aangeboden.

Gebeurt dit 4 dagen nadat er contact is geweest, dan kan dat het ontstaan ​​van ziekteverschijnselen voorkomen. Gebeurt dat 5 tot 14 dagen na zulk contact, dan kan het helpen de ernst van de ziekte te beperken.

READ  RIVM: campagne inzetten om jongeren gedrag te laten aanpassen

Prikken preventief, zoals tijdens de coronapandemie, gebeurt op dit moment niet. Mais informações sobre a vacina vind je op de local van het RIVM.

Als dat virus zich em Amsterdam verspreidt, é het dan slim om grote evenementen door te laten gaan?

Na een paar rustige zomers staan ​​veel Amsterdammers te springen om weer uit hun dak te gaan op al het moois dat er in de stad wordt georganiseerd. Eén zo’n festival é de Amsterdam Pride, de 30 de julho a 7 de agosto de 2010 na cidade. Oud-RIVM-baas Roel Coutinho noemde in een uitzending van Nieuwsuur het evenement een ‘extra risico’. De Pride é een evenement met een uitgesproken lhbtiq++ karakter en trekt veel homoseksuele mannen uit binnen- en buitenland.

Op de opmerking van Coutinho wordt greeneld gereageerd. Críticas vêm dat hij een karikatuur maakt van de Pride, dat een programa de raça heeft com meer kunst, esporte e debate. De bekende botenparade en de feesten draaien niet hoofdzakelijk om seks. De Pride-feesten vormen dan ook niet per see een groter risico dan andere feeten of muziekfestivals, stellen zij.

Pijnlijk é bovendien dat homo’s em het verleden eerder te maken hebben gehad conheceu os rondom ziektes do estigma. “De analogie met hiv/aids en apenpokken is overduidelijk”, escreveu DENK-fractievoorzitter Sheher Khan em een apresentação aan het Amsterdamse college.

Het RIVM denkt dat Grote feesten kunnen leiden tot een intensievere verspreiding van het apenpokkenvirus, meldt Nieuwsuur. Em een apresentação aan het ministerie van Volksgezondheid noemt een team deskundigen het ‘verstandig’ om preventief te vacinar por apenpokken. Het team roept om op de bekendste risicogroep – mannen com wisselende seksuele contacten com outros manne – te vacinaren.

READ  De onderschatte kunst van het ruiken

Maar de GGD Amsterdam noemt het afgelasten van de botenparade van de Pride ‘niet zinvol’. “Verspreiding vindt hoofdzakelijk plaats via intiem en seksueel contact. Er lijkt geen verspreiding via speeksel druppeltjes of via de lucht plaats te vinden.” Verder benadrukt de GGD dat er na de Pride in voorgaande jaren geen stijging te zien foi van het antal soa’s, die net als de apenpokken door seks worden overgedragen. “Daarnaast zijn veel mensen uit de gemeenschap bij elkaar tijdens de Pride, wat juist de mogelijkheid schept om deze doelgroep goed te informeren.”

Você pode testar o apenpokkenvirus?

“Als je sintoman hebt, kan je je laten testen”, vertelt een woordvoerder van de GGD Amsterdam. “Wij vragen mensen eerst de huisarts te bellen. A melhor versão da versão é je te laten testen bij de GGD.” Op dit moment zijn er zo’n vijf à tien test per dag, zegt de GGD. Dit aantal é al een tijdje stabiel.

Heb je geen sintoma, maar wil je je laten testen voor de zekerheid? Dat é op dit momento niet mogelijk.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info