Angèle en Metejoor triomferen op MIA’s, Regi wint eerste solobeeldjes en Camille blijft com lege handen achter: dit zijn de winnaars

LEI OK. Clash der wereldsterren op de MIA’s, maar ook Camille ligt op de loer: wij blikken vooruit op Vlaanderens grootste muziekprijzen

Você também pode ver a abertura do show de canções de gêmeos Camille Dhont. Met een heleboel danseressen bracht ze haar megahit Vuurwerk, en ze stak daarmee meteen het vuur aan de lont. Spectaculair foi het, hoe ze voor het eerst maar niet voor het último vanavond door de lucht vloog. Ook wanneer Regi een medley bracht conheceu zijn vele zangers e zangeressen gleed ze op een maan boven het podium van links naar rechts. Camille foi drie keer genomineerd e ganhou uiteindelijk geen enkele MIA, maar over haar zal na vanavond wellicht het langst nagepraat worden.

Maar de prijzen, daar ging het dus om. Ella Leyers mocht de MIA para Apalpar uitreiken aan Bazar. De vierde keer al dat die groep die ganhou, e het aantal MIA’s van Bazart kwam daarmee op 9. “Dank u wel”, zei o frontman Mathieu Terryn. “Em een ​​land waar zoveel goede muziek gemaakt wordt als em België doet dit extra plezier.” O guitarrista do Waarop Simon Nuytten toevoegde: “F*ck Poetin”. Ainda mais tarde, brachten zij hun atingiu Anders.

(lees verder onder de foto)

© © VRT – Jokko

LEI OK. Bazart-gitarist tont kale kop: “Iedereen heeft me nu zo gezien, ik kan niet meer terug”

Enigszin verrassend foi het Bart Peeters morrer encontrado De kat zat op de krant de MIA para Álbum ganho. Daar era Sylvie Kreusch, conheceu haar Montbray, de favoritos. De zevende MIA para Bart Peeters, e de mais velho keer dat hij die for Album won. “Ik wil ten eerste onze kat bedanken”, zei hij. “Eu tinha deze MIA niet zien aankomen, maar raar genoeg onze kat wel. Quer vanmorgen zei die abre Miauw. (latch)” Ainda mais tarde pakte hij de zaal in met zijn hit Invernada.

(lees verder onder de foto)

© © VRT – Jokko

De MIA para Dança ging dan weer naar Registro. Eindelijk: hij won er vroeger al drie met Milk Inc. en nu para het eerst solo. Ele contém Charlotte De Witte, Lost Frequencies e Compact Disk Dummies. “Amai”, zei hij geëmotioneerd. “Diepe buiging, deze had ik niet verwacht. Dit is mijn allereerste solo-MIA, enorm bedankt.”

De MIA para Hit van het jaar werd tweemaal uitgereikt. Eerst die van het jaar 2020: die ging naar Kom wat dichterbij furgão Regi com Jake Reese & OT. De tweede MIA van de avond voor Regi, e dus zijn tweede também solo-artest. Zijn avond kon niet meer stuk, zag je ook wanneer hij zijn medley mocht brengen.

Drie keer Angele

Uitkijken foi a vanavond vooral naar Ângela. De Brussel foi o favorito em todas as indicações. Al vroeg no show nam ze de MIA voor Pop em ontvangst. Haar negende MIA era dat. “Ik ben heel trots, en bedankt ook aan alle andere artiesten.” Você vai encontrar um stunt: ze deelde tickets uit for haar show in the Sportpaleis aan edereen in de zaal die op 3 de dezembro, de verjaardag van Angèle, jarig is.

Ainda mais tarde foi het een keer raak voor Ângela: na Pop win ze ook de MIA voor Sozinho. De tiende MIA uit haar carrière. “Tien MIA, dat zijn er veel. Ik ben heel gestesseerd. Ik hou van de artiesten die met mij in deze categorie stonden, want ik hou van elk van hen.” Outros genocidas são Meskerem Mees, Sylvie Kreusch e Camille. Net nadat ze haar hit Bruxelas je t’aime zong, kwam er nog een derde trofee bij. Zé ganhou Hit van het jaar 2021 voor Febre, dueto com a Weldster Dua Lipa. Zo komt zij op elf beeldjes no total.

Driemaal Metejoor

De andere ster van de avond foi Metejoor. Brihang, Bart Peeters e Zwangere Guy estão no topo da categoria Nederlandsstalig. Metejoor bedankte in zijn dankwoord zijn zus. “Zonder haar stund ik hier niet.” Ook zijn familie en vrienden bedankte hij, net als zijn vriendin Britt. “Zij houdt ons hectisch level op de rails. Ele é ongelooflijk, jaren geleden kwam ik hier nog gewoon in het public naar de show kijken. Het leek me tof om wel eens op dat podium te kunnen staan ​​​​en misschien zelfs een MIA te winnen. En nu é dat het geval.”

Tot verrassing van velen foi ele mesmo um talento do fim de semana Camille Dhont, o veel lof oogstte conheceu haar deelname aan O cantor mascarado pt Liefde para músicamorrer de MIA para Travão de porta ganho. Het publiek koos daar voor Metejoor, zijn tweede beeldje van de avond. En daarmee era het nog niet gedaan. Ainda mais tarde mocht Metejoor nog een derde keer het podium op om de MIA voor Homem solitário em ontvangst te nemen. “Ongelooflijk, ik ga goed slapen. Dank você bem.”

(lees verder onder de foto)

© © VRT – Jokko

Mooi estava pronto de uitreiking van de MIA voor Autor/compositor voor Stefan Fernande, de overleden songschrijver van tal van artiesten. “Hij had die al veel eerder moeten krijgen”, zeiden Koen e Kris Wauters. “Nós kunnen alleen maar dankbaar zijn dat we deze mens gekend hebben.” Em de zaal zat de moeder van Fernande, die geëmotioneerd de staande ovatie voor haar zoon in ontvangst nam.

Zeven keer era Zwangere Guy vorige keer genomineerd, maar hij won er geen enkele. Ok nu greep hij mis. De MIA para Hip-hop/R&B ging naar LeMC Turístico. “Dikke merci”, zei hij. “Leve Oekraïne, nós bebemos er eentje op Arno en Henny en natuurlijk is Molenbeek ook België.”

Vlaams popularesmorrer MIA ging naar Willy Somers. Zijn tweede em zijn carrière al. Hij was niet aanwezig, maar sprak wel via een liveverbinding en speelde vanuit Roeselare Laat de zon em je hart.

De MIA para Alternativo ging naar Baltasar, een groep die weet wat het is om dat beeldje te winnen. De negende MIA uit hun carrière é het al. De tweede van de avond ook: ze wonnen ook al de sectoraward voor Ao vivo.

Aan het einde kregen Jan Leyers e Paul Michiels van Irmã da alma hun Prêmio Lifetime Achievement. “Ongelooflijk bedankt aan iedereen in de zaal en iedereen die is komen kijken en nog altijd blijft komen”, zei Jan Leyers. Volgens Paul Michiels komt de prêmio twintig jaar te vroeg. “Porta Wij gaan, puta.” Warna O caminho para o seu coração de zaal nog een laatste keer in vuur en vlam zette.

Zij wonnen de sectorprijzen

Prêmio Setor Lifetime Achievement: Jean Kluger

Autor/compositor: Stefaan Fernande (postuum)

Música: Mauro Pawlowski

Atuação ao vivo: Balthazar

Produtor: Jasper Maekelberg

Videoclipe: Charlotte Adigéry & Bolis Pupul

Arte: Sylvie Kreusch

READ  Morre Michael Nesmith, membro do Monkees - D-Standard

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info