Als je plots niets meer hoort van je (potencial) parceiro: studie wijst uit waarom ghosting zo pijnlijk is | Gezond & Gelukkig

Van de ene op de outro dag word je compleet genegeerd, maar een verklaring krijg je niet. Ghosting, heet dat fenomeen. En zij die het al meemaakten weten: het kan behoorlijk kwetsen. Onderzoekers zochten uit waarom ghosting precies zo pijnlijk is. “Ele foi em 2015 pijnlijker dan het nu is.”

Ghosting é een term die gebruikt wordt wanneer een person alle communicatie met een ander afbreekt en verdwijnt als een spook. De term werd bedacht door de Amerikaanse schrijfster Hannah VanderPoel em 2014, mas de pas popular em 2015 toen naar verluidt actrice Charlize Theron ter amado o ator Sean Penn beëindigde door zijn berichten te negeren.

Em datzelfde jaar kreeg de Amerikaanse psicoterapeuta Jennice Vilhauer corcéis meer klachten van haar cliënten rond ghosting. Gezien ze er zelf weinig onderzoek over vond, begon ze haar eigen waarnemingen online te publiceren. “Er is een enorme explosie van belangstelling for dit fenomeen ontstaan ​​​​omdat het zo vaak voorkomt”, zegt ze op de Britse website New Scientist.

Verbergen achter een schermpje

Maar waarom é ghosting nu zo pijnlijk? Volgens Vilhauer estava fazendo ghosting em 2015 pijnlijker dan het nu is, omdat het toen een relatief nieuw fenomeen was. Ele foi iets totaal onverwachts, iets waar mensen mental niet op voorbereid waren. “Ele foi echt schadelijk voor het gevoel van eigenwaarde van mijn cliënten, omdat het voelde als iets wat zij meemaakten en niemand anders”, zegt ze.

(Lees verder onder de tweet.)


Hoewel het fenomeen in thet verleden ongetwijfeld ook voorkwam, lijkt intrede van technologie en sociale media het antal ghosters verhoogd te hebben. Volgens onderzoek uit 2021 van de Wesleyan University em Connecticut spelen sociale media zelfs een grote rol in the instandhouding van ghosting vanwege de anonimiteit en omdat het via een schermpje makkelijker is om contacten te leggen, maar ze ken.ook the verb

Sociale goedkeuring

Daarnaast maakt ook het gebrek aan afsluiting ghosting zo moeilijk. Je wordt van de een op andere dag volledig genegeerd, zonder verklaring. Psicologo social Arie Kruglanski de Universiteit van Maryland stelde em jaren 90 vasto dat de behoefte aan afsluiting betrekking heeft op het verlangen naar kennis sobre as situações waarin we ons bevinden. Een gebrek aan afsluiting resulteert dus in meer onzekerheid.


Citar

Iedereen lijkt de vrijheid te hebben om te ghosten, en daarom moet je niet veel waard zijn.

Psicólogo social Arie Kruglansk

Daarbovenop zorgt het para um enorme deuk in iemands gevoel van sociale waarde. Nós hebben nood aan sociale goedkeuring en Kruglanski gelooft dat ghosting een slechte invloed heeft op iemands auto. “Iedereen lijkt de vrijheid te hebben om te ghosten, en daarom moet je niet veel waard zijn”, zegt hij op de Britse website New Scientist. Hij gelooft wel dat de uitvinding van de term ghosting mensen geholpen heeft om ermee om te gaan. “In het verleden wist je niet waar je het aan moest toeschrijven. Nu zeg je: ‘Ah, ze é aan het ghosten. Jammer dat ze zo’n persoon is’”, zegt hij.

Waarom fantasma?

Waarom mensen ghosten? Dat kan om verschillende redenen. Vorig jaar lanceerde Peter Jonason, professor de psicologia aan de Universiteit van Padua in Italië, een estudou sobre o verbo tussen ghosting e donkere persoonlijkheidskenmerken. Ander onderzoek tont dan weer aan dat ghosters de persoon die ze afwijzen niet willen kwetsen of bang zijn dat hun data Grof zou worden bijeen directe afwijzing. Toch conclui que Vilhauer dat ghosting serieuze consequencias heeft en het niet – zoals anderen misschien denken – de vriendelijkste manier is om een ​​relatie te stoppen. Je kiest volgens haar beter voor een directe afwijzing.

Olhar:

Na haar abortus werd Elke (38) gedumpt. “Hoe verwerk ik dat ik mijn kindje verloor uit liefde voor hém?”

Plotselinge afkeer van iemand die je datet? Helaas, je werd het slachtoffer van ‘the ick’

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info