Agoria pleit para verplichte opleiding in knelpuntberoep para langdurig werklozen | Binnenland

Technologiefederatie Agoria vem dat verplichten van langdurig werklozen om een ​​opleiding te volgen in een knelpuntberoep “geen taboe meer mag zijn”. De werkgeversorganisatie stelt para om de uitkering te koppelen aan die opleiding.
O ministro de Vlaams de Werk Hilde Crevits (CD&V) pode ler o nome de Vlaamse lijst de knelpuntberoepen, beroepen waarvoor werkgevers moeilijk geschikt personeel vinden, dit jaar langer is geworden.

De Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB lijst nu al 207 knelpuntberoepen op, zeventien meer dan vorig jaar. Zorgberoepen en technische beroepen overheersen de top tien, maar ook poetshulpen zijn gegeerd. Opvallende nieuwkomers zijn beroepen in de financiële sector, maar ook fietsherstellers e verkopers van doe-het-zelfmaterialen, van sport- en vrijetijdsartikels e van bloemen en planten.

“De vele openstaande vacatures drukken de productiviteit in de bedrijven en zijn een op de heropleving van onze economie”, reagiu Jolyce Demely van Agoria Vlaanderen. “De huidige uitval van werknemers door corona vergroot de noden van onze knelpunteconomie alleen maar meer, ook na de versoepelde quarantaineregels. Op korte termijn roept ministro Crevits studenten op om zich aan te melden, maar wie niet opgeleid is, is moeilijk inzetbaar. Ik pleit meer dan ooit om te investeren in langdurig werklozen door een koppeling te maken tussen uitkering en opleiding naar een knelpuntberoep naar keuze voor mensen die langdurig werkloos zijn.”

Toekomst

De VDAB zegt dat zijn hele werking nu al gericht está disponível em kijker zetten van knelpuntberoepen. “Onze hele dienstverlening é geofocust op de knelpuntberoepen. Als het gaat over opleidingen voor knelpuntberoepen, bieden we er zelf aan of erkennen we er van partners. Daardoor kunnen werkzoekenden opleidingen free volgen. Nós ook tussen in de verplaatsingsvergoeding en in kosten voor kinderopvang”, legt VDAB-woordvoerster Joke Van Bommel uit.

READ  Conselho de Assuntos Econômicos e Financeiros

Verplicht zijn die opleidingen niet. “Wij bekijken wel wat best aansluit bij de werkzoekende en zijn beroepsaspiraties”, aldus Van Bommel. De werkzoekenden worden daarbij sterk aangemoedigd, en krijgen ook solicitatieopdrachten waarop ze moeten ingaan. Wie niet meewerkt, kan een sanctie oplopen.

Van Bommel não tem nenhuma motivação. “Wij vertrekken altijd vanuit overleg met de werkzoekende om te bekijken wat past. De werkzoekende moet gemotiveerd zijn. Een opleiding tot verpleegkundigde of leerkracht vergt bijvoorbeeld veel motivatie en doorzettingsvermogen om ze tot een goed einde te brengen.”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info