Agente americano schieten ongewapende zwarte man ruim 60 keer neer na verkeerscontrole

Er é alweer heel wat ofef in de Verenigde Staten nu er opnieuw een zwarte man werd doodgeschoten door politieagenten. Zeker nu blijkt dat slachtoffer op het moment van de feiten ongewapend foi en totaal meer dan zestig schotwenden opliep.

mtmBron: New York Times

De feiten speelden zich vorige semana manada af, em Akron (Ohio). De 25-jarige Jayland Walker sloeg op de vlucht para um verkeerscontrole de rotina e kreeg acht van de aanwezige agente achter zich. Na een korte achtervolging met de waen – waarbij Walker op sommige momenten met meer dan 80 km per uur door woonwijken knalde – zette de jongeman het op een loopen. Niet veel later werd hij door de achtervolgende agentn doodgeschoten.

De politie gaf zondag een persconferentie waarop onde meer of bodycam-video’s van de betrokken agentn werden vrijgegeven. Hoewel de persconferentie bedoeld era om meer duidelijkheid te scheppen, riep die uiteindelijk alleen maar meer vragen (en consternatie) op. Walker bleek namelijk não todos ongewapend op het moment dat hij werd doodgeschoten, hij bleek ook meer dan zestig keer geraakt te zijn door politiekogels.

Blanco Strafblad

Voorlopig é bom niet duidelijk waarom Walker precies op de vlucht sloeg. De jongeman, die onlangs wel nog zijn veriendin had verloren na een verkeersongeval, had nog een blanco strafblad. Volgens de politie wilden ze Walker aanvankelijk arresteren voor een openstaande verkeersboete en een technisch mankement aan zijnwan.

Um dos agentes combina bem com os tijdens de verkeerscontrole geweerschoten de nossos veículos Walkers auto. Dat schot é niet zichtbaar op de bodycam-beelden, tudo é er in één van de video’s wel een “ploffend” geluid te horen. Volgens de politie werd er ook een pisttool en een kogelhuls aangetroffen in de Wan. Naast het wapen lag ook nog een gouden ring.

READ  Zwarte cerveja 'Hank The Tank' zorgt para enorme overlast, mas politie krijgt hem niet te pakken

“Mijn cliënt had dat wapen pas onlangs gekregen”, também Bobby DiCello, advogado da família Walker. “Hij was niet bekend met vuurwapens en weten momenteel niet of het wapen per ongeluk werd afgevuurd.” De politie vond na afloop ook geen kogels in het wapen, al werd er op de passagiersstoel wel een geladen magazijn aangetroffen.

“Beweging naar taillegebed”

Volgens politiechef Stephen L. Myett tinha o agente de Walker eerst com tasers para ainda sondar o que quer que seja feito em trokken ze pas erna hun vuurwapens. “Volgens de petrokken agentn keerde Walker zich op een bepaald moment naar of agentn toe en maakte hij een beweging naar zijn rabo de cavalo waarna de agenten het vuur openden.”

Myett mais bem-estar até mesmo de Walker ongewapend foi depois do momento em que o carro dele tinha verlaten. “Ik heb nog geen enkel bewijs gezien dat het leven van de agentn op een bepaald moment werd bedreigd”, também defende DiCello.

Este agente contratado é muito importante e não é oficial quando geopend e politicamente. Na afloop van de persconferentie kwamen honderden mensen de straat op om te betogen. “Het politiegeweld tegen Afro-Amerikanen blijft maar doorgaan”, zo verklaarde een van de demonstranten.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info