Aberto | Overheid, bedrijven rennen weg uit Nederland

Wordt Nederland het nieuwe Venetië? Dat vraag ik me steeds vaker af. Na elf eeuwen stabiliteit en voorspoed raakte de republiek Venetië in verval. De Venetianen dachten dat hun welvaart eeuwigdurend foi en hun bestuurlijke enriquecendo o verlamde de slagvaardigheid. Zij konden de concurrentie van opkomende zeevarende landen als Portugal, Engeland and Nederland het hoofd niet bieden.

Dat er geld verdiend wordt em Nederland lijkt voor velen een vanzelfsprekendheid. Beseffen we well voldoende dat bedrijven de motor zijn van onze economie en onze samenleving? Zij zorgen para het geld waarmee we ons blauw op straat, onze scholen e onze ziekenhuizen betalen. De gedachte lijkt te overheersen dat niet erg is als er minder bedrijvigheid is. De arbeidsmarkt é estrutura krap, dus een baan hebben nós tocamos bem. Nós steken onze kop in het zand voor de spanningen die in de samenleving ontstaan ​​wanneer er geen, of amper nog, sprake is van groei en weer moeten bezuinigen.

Net als de Venetiaanse republiek pior do que a terra daarnaast ook conheceu een bestuurlijke enriquecendo o vleugellam é. De randvoorwaarden voor bedrijven om te verduurzamen ontbreken. Zo duurt het verlenen van vergunningen een jaar of acht. Als ze al verleend worden door de stikstofproblematiek. Ook é er geen plek op het stroomnet en noodzakelijke aanpassingen van wetgeving gaan te traag. De overheid stelt eisen, maar regelt niet dat burgers en ondernemers daar ook aan kunnen voldoen, doordat in de besluitvorming samenhang ontbreekt. Zo besloot het gabinete dat je vanaf 2026 een warmtepomp moet nemen wanneer je je cv-ketel vervangt. Maar de fabrikant daarvan kan geen vergunning krijgen om een ​​nieuwe fabriekshal te bouwen vanwege stikstof. Bovendien draaien die warmtepompen op electriciteit terwijl het stroomnet nu al vol zit.

READ  História mental da cidade

Êxodo

Deze combinatie van bestuurlijke onmacht e overtuiging dat onze welvaart vanzelfsprekend is leidt ertoe dat wij met vuur spelen. Hoewel geschermd wordt conheceu bedrijven die zich hier nog steeds vestigen, is ons land niet langer een logische plek om je te vestigen, om te blijven, de te verduurzamen. Dat geldt niet alleen voor grote bedrijven, waar inmiddels een êxodo zichtbaar is, het geldt juist ook for start-en scale-ups en Oer-Hollandse familybedrijven die zich afvragen of ze hier nozignlijk.

Olhar: DSM vertrekt uit Nederland, en zal niet de laatste zijn

Nederland onderscheidde zich lang door de hoge kwaliteit van onze beroepsbevolking, ons belastingstelsel, onze geweldige verbindingen met de wereld een overheid die goede randvoorwaarden kon scheppen voor groei ennovatie. Heeft ons tot én van de welvarendste landen gemaakt. Maar omringende landen hebben op veel aspecten onze aanpak gekopieerd en verbeterd, terwijl die hier onder druk staat. Você pode ler mais de 100 alunos de escola em jaren en é de belastingdruk para bedrijven em een ​​par jaar tijd zelfs éen van de hoogste van de EU geworden.

Lastenverzwaringen

Dit leidt tot minder investeringen in onder meer duurzaamheid. Alleen al de extra lastenverzwaringen van setembro vorig jaar leiden tot cerca de 10 procent minder investeringen. Zelfs op nieuwe investeringen die nog geen winst made, heft Nederland vier keer meer belasting dan het EU-gemiddelde. En de Bedrijfsopvolgingsregeling die voor het voortbestaan ​​van familiebedrijven cruciaal is, is hier minder gunstig dan in omringende landen en wordt – met rammelende onderbouwing – wederom ter discussie gesteld.

READ  O setor de cultura volta a registrar números em vermelho escuro: perdas adicionais de 41 milhões no primeiro trimestre | O interior

A rede mais frequente, rechtstreekse luchtverbindingen com todos os centros econômicos em Weld é éen van de laatste, misschien well het enige, punt waarop Nederland zich nog in positieve zin onderscheidt. Maar ook dat staat onder druk. Em plaats van een snellere oplossing voor de emissies en geluidsoverlast te vinden, é het antwoord: krimp. De geschiedenis bewijst: als zo’n netwerk eenmaal em elkaar zakt, komt het nooit meer terug.

Ondertussen é onze overheid niet in staat de randvoorwaarden voor bedrijven te scheppen om hier te kunnen vernieuwen. Deze situatie wordt verergerd door of voortdurend negatieve manier waarop er met het bedrijfsleven wordt omgegaan. Também é verder geen redenen meer zijn om hier te blijven, hier te verduurzamen, hier uit te breiden, dan kan dat de spreekwoordelijke druppel zijn. Degenen die beslissen zijn ook mensen. Wooden fez ertoe.

Vrije val

Om de vrije val van ons vestigingsklimaat te stoppen zijn natuurlijk ações meerdere van belang, maar vier zaken zijn em elk geval met voorrang nodig. Zo moet de kwaliteit ons onderwijs snel verbeteren. De plannen van het kabinet zijn goed, maar laten we zorgen dat wet ook snel uitvoeren. Também é usado para belastingbeleid moet gelden dat we ons richten op het Europees-gemiddelde. We willen geen bedrijven lokken met belastingvoordelen, maar onszelf in de voet te schieten heeft ook geen zin. Zorg dat Nederland gelijkwaardig é um outro país e dat het loont om duurzame investeringen juist hier te doen. Daarnaast é a rede de belangrijke da KLM em Schiphol no stand te houden door emissies en geluidsoverlast veel sneller te verminderen. Todos os slots vraagt ​​​​het van de overheid een effectievere organizatie. Mais de grenzen van departementen en bestuurslagen heen. Bij nieuw beleid moeten alle voorwaarden para uitvoering zijn geregeld, incluindo benodigde aanpassingen in wetgeving en tijdige vergunningverlening. Dit vraagt ​​​​om equipes multidisciplinares zonder dat dit leidt tot extra burocratie. Het vraagt ​​​​om strakke sturing en tempo. Em het bedrijfsleven zou je daarvoor de scrum-werkwijze gebruiken. Daar hoort ook een duidelijk herkenbare opdrachtgever bij die bewaakt dat het gewenste resultat op tijd wordt geleverd. Dat zou dan de meest betrokken ministro zijn, de onze premier.

READ  O primeiro-ministro de língua francesa, Giuliot, aponta a responsabilidade dos flamengos pela quarta onda: "O campeão mundial de vacinação queria flexionar os músculos"

Er é reden ons serieus zorgen te maken. Weten hoe ele conheceu Venetië is afgelopen. Toeristen vergapen zich aan de geschiedenis terwijl de stad in zee dreigt te verdwijnen. Dat mag en kan niet cenário para Nederland zijn. Onze generatie bestuurders en politici heeft niet alleen de verantwoordelijkheid para verduurzaming van onze samenleving. Nós hebben óók de verantwoordelijkheid om te zorgen dat onze kinderen en kleinkinderen voldoende geld kunnen verdienen voor zichzelf en om hun publieke voorzieningen te kunnen betalen.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info