Aberto | Nederland, het minimumloon moet sneller omhoog

De lonn moeten omhoog. O gabinete começou langzaam tot dat besef te komen en kwam afgelopen week met een doekje voor het bloeden. Maar conheceu een verhoging van het Minimumloon van 2,5 procent por jaar maak je de gierende inflatie niet goed, laat staan ​​dat we de loonmatiging van de afgelopen decennia rechtzetten. De koers moet om. Als dat vanuit Den Haag niet komt, dan duwen we well vanuit Brussel.

Tot een paar jaar geleden foi ook Brussel nog het bastion van de loonmatiging. De recepten van de Europese Commissie in de nasleep van de bankencrisis waren eentonig: verlaag je Minimumloon, en Breek Sectoraal Collectief Onderhandelen af. De Português regredindo de Antonio Costa gingando de stroom na porta dos investidores em koopkracht van mensen, com een ​​verhoging van het Minimumloon. Em vergelijking conheceu de andere schuldenlanden klom de Portugese economie veel eerder uit het slop.

De Commmissie heeft haar less nu getrokken en vaart sindsdien een outros koers. Também foi apresentado o Eurocommissaris Nicolas Schmit eind 2020 het wetsvoorstel para een Europese richtlijn para toereikende Minimumlonen. Nu moet het Nederlandse kabinet de lessen nog leren. Daar waar Duitsland het Minimumloon nog dít jaar meer dan 2 euro verhoogt, plust ons kabinet het Minimumloon pas vólgend jaar bij met iets meer dan 20 cent.

Arbeidsproductiviteit

Intussen zien nós em Nederland twee ontwikkelingen. Ten eerste é het gat tussen de stijgende arbeidsproductiviteit en de mate van loonstijging steeds groter geworden. Em dertig jaar na de invoering van het Minimumloon é de arbeidsproductiviteit met 89 procent gestegen en het Minimumloon Maar met 18 Procent. Werknemers aan de onderkant krijgen dus relatief steeds minder van de koek. Dat terwijl nós weten dat hogere lonen juist para een nog hogere productiviteit zorgen, omdat werkgevers e eerder gaan investeren em hun werknemers e hun productieprocessen.

READ  Três infográficos mostrando a colonização portuguesa Global Voices em holandês

Olhar: Huismerken, dikkere truien, onbetaalde rekeningen: de hoge inflatie is nu al voelbaar

Daarnaast é de inflatie em Nederland astronomich, hoger dan em de omringende landen. Nós temos huurverhogingen, duurdere boodschappen e een flink hogere energierekening daar bovenop. Herverdeling é noodzaak, anders worden mensen door de bodem gedrukt.

Wiens leven verbeteren nós dan conhecemos hogere lonen? Ongeveer é uma opção de vijf werknemers em Nederland verde até 125 por cento no mínimo. Vaker zijn het vrouwen die laagbetaald werk doen, mensen met een migratieachtergrond, of jongeren. Ik droom hardop over de emancipatie die we kunnen bereiken met hogere lonen voor deze mensen. Het gaat om thuiszorgmedewerker Fleur, om magazijnmedewerker Alexandra, e om fabrieksarbeider Hamza.

Pakketbezorgers

Ele vai de mensen dat miniloon verdient werkt para bedrijven com mais de 50 werknemers. Denk aan supermarkten als de Jumbo, aan pakketbezorgers als PostNL, de todos os centros de distribuição, zoals die van bol.com, também paddenstoelen uit de grond schieten. Tijdens de pandemie podem ser enormes winsten. De toegevoegde waarde van dit werk vloeit echter niet terug naar of werknemers, maar het wordt opgestreken door hun aandeelhouders.

Bij toenemende krapte op de arbeidsmarkt zou je kunnen verwachten dat het logisch é dat werkgevers hun arbeidsvoorwaarden verbeteren, dat parttimers meer uren kunnen krijgen en dat flexijkkers vasta eindelen contract. Maar de pavlov-reactie van werkgevers blijft dezelfde: zij willen de lage lonen nu van nog verder deze kant ophalen.

O presidente de De Franse, Emmanuel Macron, conheceu welk bijltje hij moet hakken, também hij kans wil maken bij de aanstaande parlementsverkiezingen em junho. Bij zijn herverkiezing als presidente originado namelijk meer dan 70 procent van de werkende bevolking op Marine Le Pen in the tweede ronde. Laat data een waarschuwing zijn voor iedereen die de democratie liefheeft: je kan en mag mensen die piorelen om rond te komen niet stelselmatig negeren.

READ  Calcanhar Portugal, Canarische eilanden, Balearen e Chipre kleuren oranje

Twee pijlers

Voor Macron é um wetgeving europeu para toereikende Minimum Lonen Daarom een ​​Topprioriteit van het Franse EU-voorzitterschap dit halfjaar. Als hoofdonderhandelaar namens het Europees Parlement probeer ik deze wet te laten werken for Fleur, Alexandra e Hamza. Nós zetten em op twee pijlers: van het wettelijk minimumloon moet je fatsoenlijk kunnen leven en we stellen de normen voor om dat te kunnen toetsen. Daarnaast moeten meer werknemers, na Holanda e no calcanhar Europa, de bescherming krijgen van een goede cao. Daarvoor moeten landen verplicht een actieplan feito com parceiros sociais.

Samen zal dit leiden tot een push omhog van de onderste loonschalen in Europa, ook in Nederland. Ik doe er alles aan om zo snel mogelijk een goed akkoord op tafel te hebben liggen. De Den Haag die nu leuk vindt of niet: na Europa é een koerswijziging gaande. Het Nederlandse kabinet moet nu kiezen of het de kont tegen de krib gooit, de kiest for all die werknemers die al jarenlang beter zouden verdienen. Wij kiezen por 14 euros.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info