Aarde nadert vijf kantelpunten in de klimaatcrisis, com rampazalige gevolgen – Joop

Vandaag

leestijd 2 minutos

320 keer bekeken

29271990396_5b35fc72c3_k

© cc-foto: Frank Busch

De klimaatcrisis heeft mogelijk al vijf kantelpunten bereikt die ongekende effecten zullen losmaken com mogelijk nog meer rampzalige gevolgen. Wetenschappers die onderzoek hebben gedaan naar de mogelijkheid van dergelijke gebeurtenissen slaan alarm. Als de doelen van het klimaatakkoord van Parijs niet gehaald worden dan gaat het serieus mis.

A porta de abertura de Aarde com 1,1 grau Celsius, waar nu al sprake van is, zijn er mogelijk al een aantal processen in gang gezet die het punt van onomkeerbaarheid bereikt hebben. Die vijf kantelpunten zijn onde meer het smelten van de ijskap op Groenland, com um forse stijging van de zeespiegel tot gevolg. Ele foi levado een belangrijke hoofdstroom no noorden van de Atlantische Oceaan, o regenval verstoort waar miljarden mensen afhankelijk van zijn voor hun voedselvoorziening. Het versneld smelten van de permafrost waardoor broeikasgas vrijkomt.

Als de Aarde opwarmt com 1,5 grau e varanda de kans dat dergelijke kantelpunten bereikt worden van mogelijk naar waarschijnlijk. De wetenschappers benadrukken dat ze niet willen beweren dat daarmee alles verloren is. Maar hoe meer inspanningen er nu verricht worden om het klimaat te redden, hoe minder groot de schade mais tarde.

Een van de onderzoekers verklaart: “Ons nieuwe werk geeft overtuigend bewijs dat de wereld de uitstoot van CO2 radicaal versneld moet terugdringen. Om dat te bereiken moeten we positieve sociale kanzetpunten in gang positive.”

The Guardian bericht sobre het onrustbarende onderzoek dat é gepubliceerd in het gezaghebbende tijdschrift Science.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info