‘Aantal faillissementen verdubbelt door stoppen steun’ | Undernemen

Wereldwijd Lit Het aantal faillissementen vorig jaar nog een daling van 29% zien in vergelijking met of periode vóór de coronacrisis. Wel zijn er grote verschillen zichtbaar tussen landen en dat is volgens Atradius vooral te verklaren door steun die wel of niet is verleend. Zo is in landen met omvangrijke steunpakketten zoals Nederland (-41%), Portugal (-57%), Nieuw-Zeeland (-32%) e Verenigde Staten (-34%) een sterke daling van het aantal faillissementen zichtbaar, terwijl landen als Spanje (+42%), Tsjechië (+21%) e Itália (+19%) juist werden geconfronteerd met een stijging van het aantal bedrijfssluitingen. Hier was het economische herstel relatief zwak of werd de overheidssteun al in een eerder stadium afgebouwd.

Sinalizador

„Alle signalen wijzen erop dat wereldwijd een kentering in de insolventieniveaus op komst is, nu de overheidssteun na het eerste halfjaar van 2022 in de meeste landen wordt gestaakt. Het gevolg é dat het aantal faillissementen in 2022 en 2023 waarschijnlijk teruggaat naar pre-corona niveaus en ‘zombiebedrijven’ alsnog failliet zullen gaan”, diz Theo Smid, economista sênior de Atradius Nederland. „Daar komt bij dat de inflatie wereldwijd oploopt, wat de koopkracht van consumernten raakt, en daarmee ook een risico vormt voor bedrijven.”

Voor Nederland Verwacht Atradius een stijging van het antal faillissementen met 101% in 2022 and 19% in 2023. Smid: „Het staken van de overheidssteun é de belangrijkste oorzaak van de sterke stijging van het aantal faillissementen em Nederland. Tegelijkertijd é sprake van een groeivertraging van de economie als gevolg van de inflatie en de hoge energie- en grondstoffenprijzen. Hoewel de consumptieve bestedingen door de inhaalvraag na corona nog redelijk stabiel zijn, é het consumerntenvertrouwen sterk gedaald en ligt in tweede helft van dit jaar een forse daling van de koopkracht in het.vooruich Hierdoor zullen de vooruitzichten voor Nederlandse bedrijven verslechteren.”

READ  Funcionários exigem a renúncia do CEO da Activision Blizzard após alegações de assédio sexual

Toename

Outros países encontram-se com outras relações com o nome do toename van het antal faillissementen zijn Portugal (+124%), Singapura (+88%), Bélgica (+83%), Oostenrijk (+75%) e Verenigde Staten (+70%). Relatief minder sterk stijgen de faillissementen em Tsjechië (+5%), Finlândia (+24%), Zwitserland (+35%) em Roemenië (+16%), omdat zij eerder te maken kregen met het afbouwen van steunmaatregelen. Na Nieuw-Zeeland (-19%) e Hong Kong (-15%) verwacht Atradius zelfs een daling van het antal faillissementen in 2022, omdat de overheidssteun hier tot het einde van het jaar wordt verlengd.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info