“Aantal Covid-gevallen in regio gedaald, maar blijf alert, ook op apenpokken” – Dagblad Suriname

Hoewel het antal gevallen van Covid-19 in de regio por het eerst in vijf weken is gedaald, heeft de directrice van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO), Carissa F Etienne, er bij de landen op anangedrongen alert te Covid-19 blijven en outros gezondheidskwesties, zoals de apenpokken, dat afgelopen week werd uitgeroepen tot een noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid van international belang.

“Gezond zijn en veilig zijn voor ziekten is een actie, geen garantie”, zei de directrice donderdag tijdens haar wekelijkse persconferentie, waarbij zij de landen opriep om gebruik te maken vanik de – genedejlensch belenschar belenschar

Ondanks een algemene daling van Covid-19 in de regio, waarschuwde dr. Etienne dat het antal gevallen hoog blijft, met landen die de afgelopen week 1,6 miljoen nieuwe infecties meldden.

Em Noord-Amerika meldde Canada een stijging van 20% aantal nieuwe gevallen, e sommige landen em Midden-en Zuid-Amerika stijgingen ook stijgingen. No Caribisch gebied blijft het antal ziekenhuisopnames stijgen em Cuba, Guadalupe, Frans-Guyana e Trinidad e Tobago.

De OPAS-directrice benadrukte dat, zoals ook in Europe het geval is, de substammen Omicron BA.4 en BA.5 de overheersende stammen in Amerika worden, maar met én belangrijk verschil – vaccinatiegraad.

De hoge vaccinatiegraad in Europa betekent dat de meeste Covid-19-patiënten hun sintoma veilig thuis hebben kunnen bestrijden, maar in Amerika “é een derde van de bevolking nog steeds niet gevaccineerd en tien men landen volg en gebief 40% bezel ”, zei zij .

Gezien de verhoogde overdraagbaarheid van de nieuwe subfamilies drong Dr. Étienne er bij de landen op aan volksgezondheidsmaatregelen te nemen, zoals sociale afstand houden en het dragen van maskers, en advisorerde zij dat ziekenhuizen in gebieden met een lage van vaccinatiegraad “zichlo zetën schrapten moeen” papain.

READ  Paul van Vliet roept mannen op in actie te komen voor betere gezondheidszorg vrouwen

De OPAS-directrice zei ook, dat landen zich ook moeten voorbereiden op apenpokken/monkeypox, die afgelopen week door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) tot een noodsituatie op het gebied van de volksgenationdhe.

Em Noord-en Zuid-Amerika é het antal gevallen opgelopen tot bijna 5.300 in 18 landen en gebieden.

Maar hoewel bijna alle gevallen tot nu toe zijn gemeld onder mannen die seks hebben met mannen tussen 25 e 45 jaar, waarschuwde de directrice tegen estigmatizar e discriminar, en benadrukte dat “iedereen, sukhtele ge kan monkeys”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info