Aangrijpende beelden tonen leed van verminkte burgers em Oekraïense ziekenhuizen | Oorlog Oekraïne na Rússia

“Een rauwe getuigenis van de wreedheid van deze verdomde oorlog.” Fale com Emilio Morenatti, um fotojornalista espanhol e ganhe o prestigiado Pulitzerprijs, de aangrijpende beelden the hij of afgelopen weken maakte in English Oekraïense ziekenhuizen. Os hambúrgueres de verminkte tonen, os ledematen verloren en hun leven em amper een segundo tijd verwoest zagen worden door het oorlogsgeweld.

Morenatti weet waarover hij spreekt. Zelf raakte hij em 2009 zijn linkerbeen kwijt terwijl hij verslag uitbracht over de oorlog no Afeganistão. “Ik ben niet meer geïnteresseerd in oorlogsverslaggeving van aan het front, maar wel van áchter de frontlinies. Het enige daar rest, is een rauwe getuigenis van de wreedheid van deze verdomde oorlog”, vertelt hij aan persbureau AP, waar hij al jaren voor werkt.

Olena Viter (45)

Ele tinha 14 anos de idade em Rozvazhiv em Kiev, ele dormiu com Olena Viter (45) e conheceu o homem Volodymyr e o zoológico de Ivan (14). De explosie die haar het linkerbeen kostte, rukte ook Ivan uit haar leven. Haar man begroef hem samen met nog een andere jongen die toen het leven liet. Em hun tuin, quero porta de constante gevechten raakten ze niet tot bij de begraafplaats.

Olena en een twintigtal anderen raakten gewond. Toen ze hoorde dat haar zoon bij de vijf doden era, smeekte ze haar buurman om zijn geweer te halen en haar dood te schieten. Maar haar man overtuigde haar om bij hem te blijven, omdat hij niet zonder haar kon leven.

Olena wordt naar de operatiezaal gebracht voor een ingreep aan haar been. © AP

Nu rouwt ze niet alleen om haar zoon, maar ook om het verlies van haar been, dat net onder de knie is afgezet. “Elke dag voel ik een nieuwe soort pijn”, getuigt ze. “Ik aanvaard mezelf ook nog niet zoals ik nu ben. Ik hield van dansen en sporten. Ik kan me niet voorstellen hoe het zal zijn om weer te stappen.”

Em haar ziekenhuisbed schildert ze om de tijd te doden.

Em haar ziekenhuisbed schildert ze om de tijd te doden. © AP

Yana (11) e Natasha (43) Stepanenko

De hemel foi staalblauw op de dag dat Natasha Stepanenko (43) e haar dochter Yana (11) gewond raakten bijeen raketaanval op het station van Kramatorsk. Samen conheceu Yarik, de tweelingbroer van Yana, waren ze op 8 de abril naar de stad in het oosten van Oekraïne getrokken om er een evacuatietrein te nemen.

Yarik bleef na estação wachten bij hun koffers, terwijl Yana e hun moeder weer naar buiten gingen om thee te kopen. Natasha herinnert zich hoe alles donker werd en stil. Ze viel en raakte niet meer recht. Toen ze rondkeek, zag ze haar dochtertje. Haar broek bungelde waar haar voeten hadden moeten zitten. Overal estava sangrando. “Mama, ik ga dood”, riep het meisje wanhopig.

Yana verloor haar beide benen, het ene net boven de enkel en het andere aan haar scheenbeen. Natasha raakte éen sido kwijt net onder de knie. Yarik bleef ongedeerd en rijdt nu zijn zus rond in een rolstoel in het ziekenhuis. Die laatste wil zo snel mogelijk weer uit bed komen en kijkt uit naar haar prothesen, zodat ze weer kan loopen.

Yarik rijdt zijn zus rond in het ziekenhuis.  Atriz mamãe Natasha.

Yarik rijdt zijn zus rond in het ziekenhuis. Atriz mamãe Natasha. © AP

Yarik duwt Yana op de schommel.

Yarik duwt Yana op de schommel. © AP

Een artes draagt ​​Yana rond.

Een artes draagt ​​Yana rond. © AP

Yana wordt verzorgd door enkele artsen.

Yana wordt verzorgd door enkele artsen. © AP

Sasha Horokhivskyi (38)

Alexander ‘Sasha’ Horokhivskyi werd porta iemand van de eigen troepen in de kuit geschoten. Die hield hem por een spion nadat hij uit een schuilkelder foi gekomen en foto’s nam vlak bij zijn ganhando na cidade de Bobrovytsya, bij Tsjernihiv. Hij werd anderhalf uur ondervraagd voor hij naar een druk ziekenhuis gebracht werd.

Duas semanas depois, em 4 de abril, werd zijn linkerbeen geamputeerd in een hospitaal em Kiev. Zelf ontdekte hij dat pas toen hij wakker werd na operatie. “Hoe durfden ze dat zonder mijn toestemming te doen?”, klonk het. Veel herinnert hij zich niet over die periode, door de pijn en de medicatie. “Maar ik heb veel gevloekt.”

De verwoede tafeltennisspeler maakt zich zorgen de hij ooit nog zal kunnen sporten de reizen.

Sasha ondergaat spiegeltherapie om de fantoompijn in zijn been wherer control te krijgen.

Sasha ondergaat spiegeltherapie om de fantoompijn in zijn been wherer control te krijgen. © AP

PA

© AP

Nastia Kuzik (21)

Er was al twee of drie dagen geen elektriciteit en water meer in de schuilkelder em Tsjernihiv waar Nastia Kuzik (21) met haar ouders, haar broer en 120 andere mensen schuilde. Samen conheceu haar broer besloot ze om eventjes naar zijn huis te gaan. Op de terugweg hoorde ze plots een gesis. Ze begon meteen te rennen en was op amper enkele meter van de ingang van de schuilkelder, toen ze tegen de grond geworpen werd.

Terwijl ze af en toe het bewustzijn verloor, probeerden artsen haar been te redden. Het lukte niet. Haar rechterbeen mais net onde de knie afgezet worden. Haar andere sido foi lelijk gebroken. “Ik had nooit gedacht dat het mij zou overkomen”, snikt ze. Maar ik probeer het te aanvaarden. O que kan ik anders fez?

Begin mei werd ze naar een speciale revalidatiefaciliteit in het Duitse Leipziggebracht. Ele foi altijd haar droom om daar te gaan studeren. Niet op deze manier, maar ze maakt er het beste van.

Nastia tijdens een pijnlijke revalidatessie.

Nastia tijdens een pijnlijke revalidatessie. © AP

Nastia bij haar transferência para a Holanda.

Nastia bij haar transferência para a Holanda. © AP

Anton Gladun (22)

Nós tivemos Lidiya Gladun al niets meer gehoord van haar zoon Anton (22). Die foi também as artes militares na frente de batalha no oosten van Oekraïne. Todas as mensagens no Facebook foram enviadas para você e outras pessoas em vários lugares em Charkiv. Daar era um opgenomen de Anton Gladun. Kende faz bainha?

Toen hij enigszins aan de beterhand foi, belde de jongeman conheceu zijn moeder. Hij denkt dat hij door een clusterbom geraakt werd, toen zijn eenheid zich op 27 marart terugtrok. Hij verloor zijn beide benen en zijn linkerarm. Zijn rechterarm raakte verwond. Dagenlang lag hij in een coma. Toen hij bijkwam, lachte hij. “Também estava tudo em ordem. Ik dacht dat het belangrijkste was dat ik nog leefde”, klinkt het.

Toen kwamen de nachtmerries e alucinações versáteis. Met de hulp van een psycholoog raakte hij daar gelukkig weer van af. Ook hij kijkt ernaar uit om prothesen te krijgen en weer te kunnen lopen. Zijn carrière in het leger é vermoedelijk voorbij, maar hij zou nu graag informatietechnologie gaan studeren.

Arten verzorgen de verwondingen van Anton.

Arten verzorgen de verwondingen van Anton. © AP

PA

© AP

O que é Poetin van plan met Oekraïense gevangenen van Azov-staalfabriek?

READ  Na wederzijdse beschuldingen over mogelijk gebruik van chemische wapens: Rusland roept VN-Veiligheidsraad bijeen

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info