9 doden, 5 vermisten até 125 miljoen aan materiaal weg: dit is tol van bezetting kerncentrale Tsjernobyl door Russen | Oorlog Oekraïne na Rússia

De bezetting van de voormalge kerncentrale van Tsjernobyl door Russische troepen blijkt een hoge tol geëist te hebben. Dat heeft Yevhen Kramarenko, hoofd van de exclusiezone rond de centrale, gezegd aan de Amerikaanse krant ‘The Washington Post’. De Russen doodden negen werknemers, ontvoerden er vijf en name voor maar liefst 125 miljoen euro aan material mee.

Você pode obter mais de 698 computadores, 344 usuários, 1.500 de todos os outros softwares, e também todos os aplicativos de marca melhores e outros softwares de gemaakte. En de inventaris is nog lang niet af.

Russische troepen vielen op 24 February – de eerste dag van de invasie in Oekraïne – de exclusiezone rond de voormalige kerncentrale binnen en bleven daar tot 31 marart. De exclusiezone é een gebied van 4.500 quilômetro vierkante rond de centrale dat nog altijd radioactief besmet é en maar beperkt toegankelijk.

Rampa nuclear

Net para inval werkten bijna 6.000 personeelsled na central. Zij hielden er de blijvende gevolgen in de gaten van de grootste nucleaire ramp in de geschiedenis van de mensheid die plaatsvond op 26 April 1986, en verwerkten er nucleair afval van kerncentrales uit Oekraïne en de resto van Europa. Enkele dagen voor de invasie foi het personeelsbstand afgebouwd tot een paar honderd mensen.

© AFP

Op de eerste dag van de inval bood zich een Russische generaal aan, die zei dat hij nu de leiding had over de centrale. Hij tinha mensen meegebracht van Rosatom, het nucleair agentschap van de Russische staat. Volgens Kramarenko leken ze aanvankelijk van plan om permanente te blijven.

Het personeel van de voormalige kerncentrale dat nog aanwezig era, mais shiften draaien van dagen op rij, zonder te kunnen rusten, onde Russisch toezicht. Intussen pilhagem e vernietigden de Russische soldaten volgens Kramarenko sistematiza informação de material. De schade é groot. Em die mate zelfs dat het bijna onmogelijk geworden is om nog al het werk uit te voeren dat vroeger in de centrale gedaan werd. Aqui está onde está o controle de stralingsniveaus em sua volta de gebouwen.

AFP

© AFP

ANP/EPA

© ANP/EPA

Een deel van het gestolen material foi uitgerust met gps’en en dat laat toe om te zien waar het zich nu bevindt. Dat zou onder meer em Wit-Rusland zijn, zowel aan de grens als em Homel en Minsk. Ironisch genoeg é um software que é usado para Russen, omdat ze op maat gemaakt é para Tsjernobyl. Vermoedelijk wisten de mensen van Rosatom dat en namen ze die mee als manier om de Oekraïners te straffen. Of omdat ze de (onjuiste) Russische propaganda geloofden als zou Oekraïne aan een kernwapen werken.

Blusmateriaal

Intussen wordt de centrale volop hersteld. Er wordt ook gewerkt aan een beter evacuatieplan, voor mochten de Russen terugkeren. Russische troepen verzamelen zich intussen immers weer aan de grens bij Tsjernobyl.

Ele é grande e tem o pessoal de voormalige kerncentrale echter em mogelijke bosbranden deze zomer. Want al het blusmateriaal é gestolen de vernietigd.

“We waarschuwden hen voor de straling, maar ze luisterden niet”: Russische troepen kampeerden in Tsjernobyl maand in radioactief bos

READ  Partij Boris Johnson rakt twee zetels kwijt in parlement, voorzitter Conservatieven stapt op | Buytenland

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info