8 Belgen op de 10 vinden het nu te duur om huis te kopen, aannemers melden annulaties van bestaande projecten door hoge prijzen

© BELGAIMAGE

84 procent van de Belgen vindt het op dit moment te duur om een ​​huis te kopen. Ok, ele vai prijskaartje de bouwen e verbouwen valt veel Belgen heel zwaar, blijkt uit een peiling de iVox, uitgevoerd aan de start de Batibouw. Intussen ziet of sector ook het aantal contracten dalen door of hoge materiaalprijzen, meldt de confederatie Bouw.

De peiling legt een aantal tendensen onder de (ver)bouwende Belg bloot. Zo vindt 84 procent het nu te duur om te kopen, en vindt de helft van de Belgen (53%) niet het nu geen goed moment om te bouwen of the verbuwen.

LEI OK. Prijzen van bouwmaterialen blijven stijgen, maar wie moet para o extra kosten opdraaien? (+)

Nochtans zijn héél wat Belgen er wel mee bezig, meldt de peiling. Bijna 4 op de 10 Belgen (37%) zijn momenteel aan het bouwen of verbouwen, hebben de afgelopen 2 jaar gebouwd of verbouwd of zijn dit het komende jaar van plan. Een grote meerderheid van de Belgen zegt dat ze bij renovatie- of bouwprojecten allereerst zouden denken aan de energie-efficiëntie van de woning. 63% verkiest een duurdere wining die duurzaam en energie-efficiënt is boven een goedkopere wining die minder energiezuinig is. Maar de realiteit toch toch een genuanceerder beeld. Bij Belgen die effectief bouwen of verbuwen, staat prijs meestal op de eerste plaats (38%).

Tegelijk Meldt de Confederatie Bouw dat hoge prijzen ook wegen op het antal contracten in the sector. Uit onderzoek van de confederatie, waaraan 325 annemers en installateurs deelnamen, blijkt dat 61 procent een daling meldt van het antal nieuwe contacten. Em 13 procent van de gevallen anuleert een klant zijn bouw- de verbouwproject. De reden: de verhoogde materialenprijzen en daaruit vloeiende bouwprijzen.

© Hollandse Hoogte / Tom van Limpt

“Toch kunnen bouwondernemingen niet anders dan die gestegen prijzen door te factureren aan de klant”, zegt Niko Demeester, geegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw. As ofertas são de alavancas de bouwmaterialen krijgen, zijn em 43 procent van de gevallen maar enkele dagen geldig em 7 procent van de gevallen zelfs maar enkele uren.

“Het tont aan dat de druk op de prijzen bijzonder hoog is en dat aannemers en installateurs geen andere optie hebben om die prijsstijgingen door te rekenen aan de klant”, benadrukt Demeester. Uit het onderzoek blijkt dat bij nieuwe contracten de gestegen prijzen em 65 procent van de gevallen doorrekenen, waarvan 40 procent volledig en 25 procent gedeeltelijk.

Demeester voegt eraan toe dat die verhoogde prijzen slecht nieuws zijn para o consumidor. “Toch mogen die haar of hem niet tegenhouden om een ​​nieuwbouw- of renovatieproject op te starten of voort te zetten. De beste vorm van pensioensparen blijft immers investeren in een eigen wining”, luidt het.

READ  Faillissementen verdubbelen door inflatie en stop coronasteun

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info