10 especialistas delen hun inzichten voor een beter leven

Beter leven: hoe doe je dat? Wij spraken met tien treinadores morrem, althans in hun vakgebied, weten hoe het moet.

Redação

1. ‘Welke muziek iemand luistert do welke sport die doet, is geen goede maatstaf’: relatiepsycholoog geeft tips para een fijnere date

Relatiepsycholog Nynke Nijman maakte zich zorgen om ons datingleven in tijden van corona. Ze geeft in haar podcast faça e não faça para een eerste afspraak. “Bedenk op voorhand al wat vragen, en plan een einduur.” Maar ze benadrukt ook het belang van je eigen gezondheid. “Doe dingen die jou gelukkig made. Daar palavra je zelf een leuker mens van, en dat zal de kans dat je een partner vindt alleen maar vergroten.”

Nynke Nijman.Beld Rebecca Fertinel

2. ‘Deixe op micro-expressões’: expert deelt zijn beste adviezen om lichaamstaal beter te begrijpen

Timon Krause, ooit verkozen tot o melhor mentalista de Europa, weet als geen ander hoe mensenkennis goed van pas komt. “Mensenkennis kan ons, zowel privé als professioneel, helpen om sneller iemands vertrouwen te winnen, en om de ander beter en sneller in te schatten. Lichaamstaal kan een goede indicador zijn em mate waarin je com je gesprekspartner op dezelfde golflengte zit. Dat zie je soms bij koppels die samen op café zitten en die een gelijkaardige lichaamshouding aannemen.”

Tim Krause.  Beeld Marina Weigl

Tim Krause.Beeld Marina Weigl

3. Palavras do estilista de Lady Gaga, Tom Eerebout: ‘Kleding voor hem of haar? Dat verschil é passado’

Tom Eerebot, da vasta estilista de Lady Gaga, completa om na twee jaar pandemie de joggingbroek overboord te gooien. “Jezelf verzorgen kan je gemoedstoestand compleet veranderen en juiste kleren kunnen je zelfvertrouwen een enorme boost geven. Ik vind het jammer também mensen gewoon van de ene trend meegaan in de volgende zonder na te denken over wat ze nu zelf mooi vinden. Isso é een ontdekkingsproces dat je jezelf echt moet gunnen.”

Tom Eerebout.  Beeld Joris Casaer

Tom Eerebout.Beeld Joris Casaer

4. ‘Als je als leidinggevende niks kent van de-escaleren, neem de regie dan niet’: dicas de especialistas sobre trabalho conflitante

A treinadora de conflitos Caroline Koetsenruijter vecht tegen de ‘verhuftering’ op het werk en vertelt hoe je zelf de angel uit een conflito kunt halen. Nederland é um koploper agressivo na Europa. Een grote bek opzetten loont. Agressieve mensen krijgen niet alleen sneller hun zin, maar worden ook vaker met rust gelaten. Nós zouden meningsverschillen moeten omarmen, queremos ze maken groei en nieuwe inzichten mogelijk.”

Caroline Koetsenruijter.  Beld Rebecca Fertinel

Caroline Koetsenruijter.Beld Rebecca Fertinel

5. Hoe word je weer social na de pandemie? Psycholog Gijs Coppens: ‘Ga niet meteen vijf dagen naar kantoor’

Gezondheidspsycholoog Gijs Coppens deelt zijn adviezen om onze sociale vaardigheden weer aan te scherpen. “Sociale gewoontes kan je vergelijken met piano spelen. Na drie jaar stilte zal je wat roestiger speler dan voordien. Maar als je mesmo oefent worden je vingers weer soepel. Wat ik iedereen zou aanraden, is omeens na te denken over wat voor jou, binnen drie of vier maanden, de ideale sociale balans zou zijn.”

Gijs Coppens.  Beeld Joris Casaer

Gijs Coppens.Beeld Joris Casaer

6. Hij foi calcanhar até dood. Nu wijdt deze jornalista zich aan het ultieme vraagstuk: o que é de zin van ons bestaan?

Fokke Obbema overleefde zijn hartstilstand en ging op zoek naar het antwoord op de vraag: wat is de zin van bestaan? Voor hem gaat het om diepe verbondenheid met anderen. Hij ging in gesprek com tientallen deskundigen e bundelde de uitkomst in twee boeken. “Als je je schild laat zakken en aangeeft dat je met iets zit, heeft dat vaak als effect dat de ander zich ook kwetsbaar opstelt. Dan kom je tot gesprekken die ertoe doen.”

Fokke Obbema.  Beld Rebecca Fertinel

Fokke Obbema.Beld Rebecca Fertinel

7. Gaan we straks allemaal naar de muziektherapeut? ‘Muziek is net zoals een kalmeringstablet dat je rustiger maakt’

Martina de Witte toonde aan dat muziek helpt de bloeddruk te verlagen en stress vermindert. Daarom começou ze na haar estudos conheceu het geven van muziektherapie. “Heel dikwijls gaat het om het beter begrijpen van emoties en inzicht krijgen in waarom je reageert zoals je reageert. Voor wie het moeilijk vindt om over zijn of haar problemen te praten, is het goed om te weten dat er alternatieven zijn, zoals muziektherapie heel effectief is en understeund wordt door de wetenschap.

Martinho de Witte.  Beld Rebecca Fertinel

Martinho de Witte.Beld Rebecca Fertinel

8. Zo krijg je je angsten sob controle: ‘Luister naar je lichaam, vooral je hoofd houdt je bang’

Atriz Marian Mudder helpt als angst- en mindfulnesscoach anderen hun angsten in te dammen. “Nós hebben de neiging om veel tijd in ons hoofd door te brengen en niet te veel naar ons lichaam te luisteren. Maar het está nos cascos dat ons bang houdt. Leia wat er onder reacties zit – verdriet of eenzaamheid bijvoorbeeld – en daar ook de lichamelijke uitingen van leren herkennen, zoals druk op de borstkas of pijn in je buik, kan help meten je om de connectie

Marian Mudder.  Beeld Joris Casaer

Marian Mudder.Beeld Joris Casaer

9. Meditação do neuroloog Steven Laureys: ‘Al na 8 weken treden vershillen in je hersenen op’

Neurologia Steven Laureys escritura onderzoek naar naar de invloed van meditatie op de hersenen. De zweverige bijklank van meditatie start er stilaan uit te raken. “Je hoeft geen uren op een matje te slijten. Dat je een emotie ervaart, ligt grotendeels buiten je eigen controle, maar hoe je er vervolgens op reageert, daarop heb je wel enigszins grip. Meditatie kan je daarbij helpen. In de natuur zijn é op zich al een meditatieve bezigheid. Je wordt als het ware uitgenodigd om bewuster om te gaan met prikkels die je binnenkrijgt.”

Steven Laureys.  Beld Steven Laureys

Steven Laureys.Beld Steven Laureys

10. O que sabemos sobre o zenboeddhisme: ‘Vraag je eens wat vaker af: wil ik dit wel écht?’

Terapeuta Tom Hannes vertelt hoe boeddhisme iedereen em het dagelijkse leven kan helpen. “Inzien dat volmaaktheid niet bestaat en toch onderzoeken hoe je hier en nu in de richting van een ideal kunt evolueren: dat is een vreugdevolle, boeddhistischere kijk op falen. Em het boeddhisme gaat het niet alleen over wat je zelf uit een bepaalde situatie kan halen, maar ook over hoe je goede relações met anderen en met de wereld kan opbouwen.”

Tom Hannes.  Beeld Joris Casaer

Tom Hannes.Beeld Joris Casaer

``

READ  Margriet Hermans vindt lone van VRT-toppers overdreven: “Isso é o betaald”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info